300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 400 KR
50.000 DANSKERE BRUGER OS

Over 10 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT

Mackabler og miljø og hvad vi gør for at være bedre

Mackabler og miljø og hvad vi gør for at være bedre

Hos Mackabler gør vi hvad vi kan for at slippe for miljø spild og særligt overforbrug, det ved vi godt alle siger. Derfor har vi her et par eksempler vi til dagligt gør brug af for at mindste vores og derved vores kunders forbrug af materialer der koster energi eller koster for miljøet.

Papirspild

Webshops bruger normalt meget papir, normalt printer man ordre, følgesedler og meget andet, vi gør hvad vi gør for at undgå dette, fordi det slet ikke er nødvendigt, vores systemer er bygget op så vi slet ikke skal printe et eneste papir for at sende end ordre, altså udover en label til PostNord, DAO eller GLS. 

Før vi fik dette system i 2016 printede vi et papir ud til hver ordre, det betyder at vi spare rund regnet 36.000 stykker papir om året, med det nye system.

Vi spare også en masse Lasertoner og en masse printere, de dør ca. hvert år.

Her er Jonathan der pakker pakker den 1. Jan :) så klar er vi :)

Et opslag delt af MacKabler.dk (@mackabler) den

Kuverter 

Kuverter er et sted webshops kan spare rigtigt meget, fordi vi bruger virkeligt mange af dem, vores er selvfølgelig lavet af genbrugs materialer og har alle de certificeringer de kan have, de koster lidt mere men det er klart at stort set alle webshops i Danmark gør dette.

Vi gør meget for at bruge kuverter af papir fordi det er lettest at genbruge eller brænde i forbrændningsanlæg, dog har alle bobble plast kuverter også plastik i sig, det betyder at de ikke er så lette at genbruge, de brænder dog stadig fint i forbrændingsanlægget, vi har ledt og når der kommer et alternativ som kan beskytte vores produkter under transporten og være mere miljø venlige så vælger vi det.

Genbrug af Kuverter og papkasser?

Vi smider aldrig kuverter og pap kasser ud, hverken fra jer der sender noget retur eller fra vores leverandører, det betyder at vi aldrig har købt en papkasse til at sende en ordre ud i og at vi har en dag om måneden hvor vi kun bruger genbrugskuverter, de er måske lidt ødelagte, men heldigvis skal de ikke så langt og det har aldrig været et problem.

Plastikspild

Med plastik spild mener vi emballagen til produkter, den bliver brugt i 2min og derefter smidt ud, vi gør løbende meget for at vores produkter kommer i så lidt emballage som muligt, så det er mindst muligt at smide ud efter du har fået produktet, mange af vores leverendøre har vi fået til at droppe emballagen helt, heldigvis, vi har dog også en masse meget store brands dem kan vi desværre ikke få til at droppe emballagen, vi har dog tit haft held med at få dem til at ændre emballagen fra den klassiske butiks emballage, der er så stor som muligt for at få opmærksomhed til en mere simpel, så lille som muligt version som passer meget bedre ind hos os. De store brands er efterhånden meget opmærksomme på dette, selv de kinesiske brands forstår problemstillingen.

Reparationsudstyr

Vi gør meget for at gøre det let for dig selv at reparere dine enheder, det betyder at du slipper for at smide dine enheder ud når de går i stykker men kan lave dem selv i stedet for. Det gælder både iPhone’s hvor vi har de fleste skærme og ting til hjemme reparationen  men det gælder også en masse andre ting, fx sælger vi kabler til Magsafe’s selvom det er meget mere profitabelt for os at sælge dig en ny Magsafe oplader og vi handler også med Sugru som er lavet til at reparere næsten alt særligt kabler.

Server

Hjemmesider har brug for servere, sådan er der bare, det er den som viser indholdet til dig, når du besøger vores eller en anden side.

Man kan dog gøre en masse for at få ens server til at bruge så lidt strøm som muligt. Fx at gøre serveren så hurtig som muligt gør serveren meget mindre krævende, vores sider er normalt ca. 0,7sek om at blive hentet, og af dem er ca. 0,2 servers del af arbejdet, dvs serveren arbejder 0,2sek for at lave siden til dig, havde den brugt 0,4sek ville de bruge dobbelt så meget strøm på det, derfor giver det en del at have en så hurtig server som muligt, de fleste af vores konkurrenter bruger mere end 1sek på dette.

De 0,5sek ud over serverens arbejde er din PC der bruger tid og energi på at hente indholdet, her er det også vigtigt at være så hurtig som muligt. Vi er igen ca. 2x hastighed af vores konkurrenter.

Det har også en del at sige om du har din server for sig selv eller om du deler den med andre, en server der står stille og ikke laver noget om natten fx er en server der spilder strøm, jo strørre en server udbyder er jo mindre spild er der, fordi de kan sammensætte os der har hjemmesider med hinanden og derfor lave den meste effektive fordeling af ressourcer. 

Derfor ligger vi i, på nuværende tidspunkt, verdens største server udbyder, der hedder digital ocean, vi har et lag oven på det der er endnu mere effektivt det er vores CDN, det er et system til at levere data der ikke kræver regnekræft fx billeder og videoer, Dem vi bruger er Cloudflare som er  dem der står for mest internet trafik i verden, det giver mindre arbejde til vores server som er mindre effektiv til den slags end Cloudflare’s servere.

Sig endelig til hvis du har foreslag til hvad vi kan gøre mere. Skriv til os og kom med dit input.

Vil du følge med i flere artikler som denne?

Bliv Mac super-bruger