300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

NFC i iPhones | Hvordan virker det?

NFC i iPhones | Hvordan virker det?

I en tid, hvor teknologi konstant udvikler sig for at gøre vores liv mere bekvemt og sammenkoblet, skiller Near Field Communication (NFC) sig ud som en fascinerende innovation. Mens trådløs kommunikation er blevet en del af vores dagligdag, bringer NFC denne teknologi til et mere nært og interaktivt niveau.

Hvad er NFC, og hvordan fungerer det på iPhone?

NFC, eller Near Field Communication, er en teknologi, der gør det muligt for to enheder at udveksle data, når de er tæt på hinanden, normalt inden for en afstand af 4 cm. Forestil dig det som en avanceret form for Bluetooth, men med hurtigere forbindelser over kortere afstande.

Hvornår blev NFC introduceret på iPhone?

Apple introducerede NFC med iPhone 6 og iPhone 6 Plus i 2014. Siden da har alle efterfølgende modeller været udstyret med NFC-chips. Så hvis du har en iPhone fra 2014 eller nyere, er din enhed NFC-kompatibel.

Hvad kan du bruge NFC til på din iPhone?

NFC åbner op for en række praktiske anvendelser på din iPhone:

Apple Pay: Den mest populære anvendelse af NFC på iPhone er Apple Pay. Denne funktion gør kontaktløse betalinger nemme, sikre og hurtige. Du skal blot holde din iPhone tæt på betalingsterminalen og bekræfte med Face ID eller Touch ID.

NFC-tags: Disse små chips kan programmeres til at udføre specifikke opgaver, når din iPhone kommer tæt på dem. For eksempel kan en NFC-tag ved en butiksdør åbne virksomhedens hjemmeside på din telefon.

Interaktion med smarte enheder: Mange smarte enheder som dørlåse, lyspærer og termostater bruger NFC til hurtig parring og styring. Tænk på at låse din dør op ved blot at bringe din iPhone tæt på låsen.

Deling af data: Selvom Apple primært bruger AirDrop til filoverførsler, kan NFC bruges til at dele mindre datamængder, såsom kontaktoplysninger eller links.

Hvordan aktiverer du NFC på din iPhone?

NFC fungerer som regel automatisk i baggrunden, men her er nogle trin til at få mest muligt ud af det:

Apple Pay:

  1. Åbn “Indstillinger” på din iPhone.
  2. Gå til “Wallet & Apple Pay” og tilføj dit kort ved at følge vejledningen.
  3. Brug Apple Pay ved at dobbeltklikke på hjem- eller sideknappen og bekræfte med Face ID eller Touch ID.

Læsning af NFC-tags:

  1. Fra iOS 14 og fremefter kan NFC-tags læses direkte fra kontrolcenteret.
  2. Gå til “Indstillinger” > “Kontrolcenter” og tilføj “NFC-tag-læser”.
  3. Træk kontrolcenteret ned, tryk på NFC-ikonet, og hold din iPhone tæt på tagget for at aktivere det.

Aktivering af NFC på ældre iPhones:

  1. Gå til “Indstillinger” > “Mobil” > “Mobildataindstillinger” > “NFC” for at sikre, at NFC er slået til.

NFC på iPhone tilbyder mange spændende muligheder, fra bekvemme betalinger til smart home-integration. Med den stadigt voksende anvendelse af NFC-teknologi er det værd at udforske, hvordan denne funktion kan gøre dit liv mere sammenkoblet og effektivt. Næste gang du ser et NFC-symbol, så tag din iPhone frem og se, hvad denne teknologi kan gøre for dig!

Vil du følge med i flere artikler som denne?