🇩🇰🇩🇰 VI FYLDER 9 ÅR! SE ALLE RABATTERNE 🇩🇰🇩🇰
300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Filtre produkter

Click & Collect
Udstyr
Længde
Han porten
Hun porten
Pris
kr kr
Kompatibilitet
Producenter
vis flere mindre
Filter

Zigbee enheder

14 varer
Hvad er Zigbee? Zigbee protokollen er en trådløs standard, som benytter mesh teknologi i kommunikationen mellem de tilknyttede enheder. Den udmærker sig bl.a. ved at være meget energieffektiv, hvorfor trådløse enheder oftest har en markant længere levetid mellem batteriskift end enheder, som benytter Wi-Fi. Derudover muliggør mesh teknologien længere rækkevidde end Wi-Fi, da enhederne kommunikerer indbyrdes og derved kan forstærke signalet til hinanden. Zigbee begyndte for alvor sit indtog i Det Intelligente Hjem, da Philips Hue blev introduceret. Her kunne man få et komplet, intelligent...
Læs mere
Viser 1 - 14 af 14
Maskot MackablerFandt du ikke det produkt som du manglede?


Så send os en email her eller ring og spørg på tlf: 60 54 62 25.

Zigbee enheder

Hvad er Zigbee?

Zigbee protokollen er en trådløs standard, som benytter mesh teknologi i kommunikationen mellem de tilknyttede enheder. Den udmærker sig bl.a. ved at være meget energieffektiv, hvorfor trådløse enheder oftest har en markant længere levetid mellem batteriskift end enheder, som benytter Wi-Fi. Derudover muliggør mesh teknologien længere rækkevidde end Wi-Fi, da enhederne kommunikerer indbyrdes og derved kan forstærke signalet til hinanden.

Zigbee begyndte for alvor sit indtog i Det Intelligente Hjem, da Philips Hue blev introduceret. Her kunne man få et komplet, intelligent økosystem til sin belysning i hjemmet, hvor pærer, kontakter og sensorer kunne kommunikere indbyrdes og kontrolleres stort set som man lystede. Siden da fik andre producenter øjnene op for fordelene ved at benytte Zigbee i deres belysningsprodukter (Ikea Trådfri, Osram Smart+ mv.), og efterhånden har protokollen spredt sig til mange andre typer enheder som f.eks. radiatortermostater og røgalarmer.

Kan man koble alle Zigbee enheder på sin Hue Bridge eller Trådfri Gateway?

Nej, desværre ikke. Selvom Zigbee er en standard, er den relativt åben. Det har den fordel, at den er nem og billig at implementere for producenten, men det betyder også, at implementeringen kan være foretaget forskelligt fra producent til producent. Derudover har belysning sin egen underprotokol (Zigbee Light Link), som ikke er direkte kompatibel med den fulde protokol.

Det har bevirket, at de fleste producenter har udviklet deres eget økosystem, og det er bestemt ikke altid til forbrugerens fordel. Man ender hurtigt med 3-4 forskellige styrebokse, som alle skal være koblet til strøm og netværk, og man mister også fordelen ved et stærkt mesh netværk, da de forskellige systemer hver især danner deres eget netværk. En pære koblet på en Hue Bridge kan eksempelvis ikke forstærke signalet til en PIR sensor på en Xiaomi Gateway.