300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Brug din iMac som skærm for en anden Mac (Target Display Mode)

Brug din iMac som skærm for en anden Mac (Target Display Mode)

Brug din iMac som ekstra skærm via Target Display Mode

Sidder du og arbejde på, fx på en 13” Macbook Pro, og er du træt af konstant at skulle scrolle rundt på skærmen for at se hele dit arbejde?

Så kan du benytte Target Display Mode (TDM), der gør det muligt for dig at bruge din iMac som sekundær skærm for din Macbook.

Det eneste der kræves er at begge computere enten har Mini DisplayPort eller Thunderbolt-indgang, samt et kabel der gør det muligt for dig at forbinde de to (et Mini DisplayPort-kabel eller Thunderbolt-kabel).

For at det skal kunne lade sig gøre kræves det at din iMac har OS X 10.6.1 eller nyere styresystem. Bemærk dog, at iMac Retina 5k, 27inch fra sent 2014 ikke understøtter funktionen.Sådan fungerer det:

1. tjek hvornår din iMac er fra. Tryk på æble logoet i menu'en  og vælg "om denne mac".27" iMac 2009-ultimo frem til 2010-medio:

1. din iMac skal være 27" tommer. iMac mellem 2009-ultimo til 2010-medio kræver Mini DisplayPort kabel. 

2. vær opmærksom på at computeren du ønsker tilslutte din iMac, skal have enten Mini DisplayPort eller DisplayPort. HDMI og andre indgange virker ikke.


21.5" & 27" iMac fra 2011-medio til 2014-medio*

1. din iMac 21.5"* & 27" iMac fra 2011-medio til 2014-medio kræver Thunderbolt kabel. 

2. vær opmærksom på at computeren du ønsker tilslutte din iMac, skal have enten Thunderbolt 1/2 eller Thunderbolt 3. HDMI og andre indgange virker ikke.


iMac efter 2014-medio kan ikke bruges som ekstern skærm.


Hvordan sætter jeg det op?

Hav begge computere tændt og forbind dem med et af ovennævnte kabler.

Tryk på (⌘)-F2 på den eksterne computers keyboard (den der skal fungere som skærm) for at tænde for Target Display Mode.

Når det er slået til, kan du på den eksterne skærm se de programmer der er åbne på computeren du arbejder på. Hvis du vil stoppe TDM igen så tryk da på samme taster på den iMac der fungerer som ekstraskærm. 

Det er også muligt for at afspille lyd fra den eksterne skærm. Når de to computere er forbundet, kan du under Systemindstillinger/Lyd/Output sætte lyden til at blive afspillet fra iMac’en.

Du har også mulighed for at bruge et eksternt tastatur i Target Display Mode, bemærk dog at det ikke er sikkert alle keyboards gør det muligt at tænde for TDM, da det kræver at man kan trykke på (⌘)-F2.

Er det noget virkelig stort arbejde du sidder med, eller er du bare så heldig at have flere iMacs til rådighed, kan du sætte flere til. Det kræver bare at der er Mini DisplayPort- eller Thunderbolt-indgange nok i den primære Mac du arbejder på.

Hvad kræver det?

Dette skal du bruge for at få det til at virke:

  • En understøttet iMac-computer med OS X v10.6.1 eller en nyere version

Se listen nedenfor med iMacs, som understøtter Target Display Mode, find den type kabel, der skal sluttes til din iMac-computer, og den type port, der skal være på den anden Mac-computer.

iMac-modeller, der kan bruges
som skærm

Nødvendige kabel

Den port, du skal bruge
på den anden computer

iMac (27'', ultimo 2009)

Mini DisplayPort til Mini DisplayPort

Mini DisplayPort / DisplayPort

iMac (27", medio 2010)

Mini DisplayPort til Mini DisplayPort

Mini DisplayPort / DisplayPort

iMac (medio 2011-medio 2014)

Thunderbolt

Thunderbolt

iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) og nyere iMac-modeller kan ikke bruges som skærm med Target Display Mode.

*Vær opmærksom på at 21" iMac'en kan have begrænsninger - vi kender ikke systemet i det fordi det virker ikke som om der er et, nogen virker andre gør ikke-Apple skriver ikke noget direkte om at 21" iMac's kan target display mode, men det virker for nogen andre gør det ikke.

Vil du følge med i flere artikler som denne?