300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Køb din MacBook brugt og spar penge og miljøet

Køb din MacBook brugt og spar penge og miljøet

I en tid hvor teknologi er en integreret del af hverdagen, er behovet for at opdatere vores elektroniske gadgets konstant stigende. En af disse gadgets, som ofte får et årligt løft, er Apples MacBook. Men i stedet for at købe en splinterny model, kan du overveje at købe en brugt MacBook for at spare både penge og miljø. I denne artikel vil vi dykke ned i fordelene ved at købe en brugt MacBook.

Miljømæssig påvirkning

At købe brugt er en fremragende måde at minimere din miljøpåvirkning på. Den miljømæssige besparelse ved at købe en brugt MacBook er betydelig, sammenlignet med at købe en ny. Her er hvorfor:

  1. Reducerer Elektronisk Affald: Elektronisk affald, også kendt som e-affald, er en hurtigt voksende affaldsstrøm i verden. FN's Globale E-affaldsmonitor rapporterede, at der i 2019 blev genereret 53,6 millioner ton e-affald på verdensplan, og kun 17,4% blev indsamlet og genanvendt1. Ved at købe brugt, bidrager du til at reducere denne affaldsstrøm.

  2. Sparer Ressourcer: Fremstillingen af en MacBook kræver betydelige mængder råmaterialer og energi. Ifølge Apples miljørapport fra 2019, står produktionen for 75% af en MacBooks totale CO2-udledning over dens livscyklus2. Ved at købe brugt, hjælper du med at minimere behovet for yderligere produktion og dermed reducere udledningen af drivhusgasser.

Levetid på MacBooks

Mange mennesker har den misforståelse, at brugte MacBooks ikke vil vare så længe som nye. Men Apple-produkter er kendt for deres kvalitet og holdbarhed, og MacBooks er ingen undtagelse. Ifølge en rapport fra Consumer Reports holder Apple laptops længere end andre mærker, med en gennemsnitlig levetid på 10-11 år3. Dette er meget længere end den typiske levetid på laptops fra andre mærker.

Men køb en M1 eller nyere

Efter Apple udgav deres egne chips er behovet for en ny MacBook faldet, i takt med at Apples M1 chip er så meget hurtigere end tidligere processorer i Macs, det er det samme med alle andre dele af nyere Mac's, derfor anbefaler vi at, selvom du køber en brugt, at du køber en Mac som er en M1 eller nyere Macs. 

Mac's med M1 og nyere har også en klar fordel ved at være mange gange mere effektiv end tidligere modeller, det betyder at dit strøm forbrug til din Mac kan mindst halveres eller måske mere, ved at skifte til en Mac med Apple egen M-series CPU i sig. 

Spare penge

Ud over miljøfordele kan køb af en brugt MacBook også hjælpe dig med at spare penge. Den gennemsnitlige pris på en ny MacBook kan være temmelig stejl, især for de nyeste modeller. Men du kan finde brugte MacBooks i god stand til en brøkdel af prisen på en ny.

Jobskabelse i Danmark

Ved at købe brugte MacBooks støtter du også den lokale økonomi. Der er mange virksomheder i Danmark, der specialiserer sig i salg af brugt elektronik, herunder MacBooks. Disse virksomheder skaber arbejdspladser og bidrager til økonomien.

Konklusion

At købe en brugt MacBook har mange fordele, både for din pengepung og for miljøet. Det hjælper med at reducere e-affald, spare på ressourcer, skabe job i Danmark, og det kan spare dig for en betydelig mængde penge. Så næste gang du overvejer at opdatere din MacBook, kan du overveje at købe en brugt. Det er et skridt, der ikke kun vil gavne dig, men også vores planet.

Footnotes

  1. FN's Globale E-affaldsmonitor (2020)

  2. Apples miljørapport (2019)

  3. Consumer Reports (2022)

Vil du følge med i flere artikler som denne?