300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Sådan tilslutter du flere skærme til din M1 og M2 Mac

Hvis du netop har erhvervet dig en ny Mac med en Apple Silicon M1 / M2 chip, så er du måske stødt på problemer, når du forsøger at tilslutte mere end én ekstern skærm. I denne guide vil vi forklare nærmere hvorfor du oplever dette problem samt hvordan du kommer det til livs.

Apple har længe ville producere deres egne chips og bevæge sig væk fra Intel, som har leveret chips til deres computere i mange år. Den tid er forbi og Apple har nu lanceret deres egne Apple Silicon M1 og M2 (M’et står for Mac) chips til deres Macs.

Disse chips er specialudviklede til Mac, så der opnås den bedste ydeevne, de bedste funktioner og samtidig gør det på en energieffektiv måde.

Du kan læse mere om deres M2 chip her: https://www.apple.com/dk/newsroom/2022/06/apple-unveils-m2-with-breakthrough-performance-and-capabilities/.

Hvorfor kan jeg kun tilslutte en skærm?

Ser man bort fra de imponerende resultater, som disse nye chips leverer, så har de også deres mangler. Her refererer vi naturligvis til deres begrænsning i forhold til tilslutning af mere end én ekstern skærm.

Dette er en stor begræsning, da mange som arbejder på Mac ofte benytter to skærme imens deres Mac er i Clamshell mode (MacBook’en er klappet sammen).

M1 og M2 understøtter kun én enkelt skærm* og det er ikke muligt at tilslutte to – i hvert fald ikke uden tredjepartshardware og dertilhørende software

* Standard-udgaven af M1 og M2 chips understøtter kun én enkelt ekstern skærm. De mere kraftfulde versioner af M1; Pro, Max og Ultra kan håndtere flere.

Se tabellen herunder for at få et overblik:

M1 Chip-model:Model med denne chip:Antal eksterne skærme:
M1 UltraMac Studio5
M1 Max (Mac Studio)Mac Studio4
M1 / M2 Max (MacBook Pro 14/16")MacBook Pro 14/16"3
M1 / M2 ProMacBook Pro 14/16"2
M1 / M2MacBook Air (2020), Mac Mini (2020)*, MacBook Pro 13 (2020), iMac 24" (2021), Macbook Air (2022), MacBook Pro 13 (2022)1 (2: Mac Mini gennem HDMI)*

Hvordan tilslutter jeg to eller flere skærme til min M1 / M2 Mac?

Hvis du har planer om at skulle tilslutte mere end én ekstern skærm, så har du brug for en løsning, som tillader dette. Her kommer DisplayLink på banen, som i grove træk “snyder” din Mac til at tro, at der er flere skærme tilsluttet.

Firmaet DisplayLink har udviklet en teknologi, som har gjort det nemt og enkelt at tilslutte sine skærme med USB, så du ikke skal løbe ind i begrænsninger, når du skal lave den optimale arbejdsstation.

En sådan adapter har vi i vores sortiment og det er tilmed også noget vi benytter os af på kontoret. Du kan tage et kig nærmere på adapteren her:

  • Ikke på lager.
    403-2 OEM

    Denne adapter er lavet til at få flere skærme på din M1/M2 MacBook Pro eller MacBook Air. De nye MacBooks med Apples egenudviklede chip understøtter nemlig ikke flere skærme med undtagelse af Pro 14 og 16 tommer. Husk at købe en adapter fra USB 3.0 til USB-C - ellers virker den ikke med din Mac med M1/M2 chip. Adapteren bruger displaylink.

    499,00 kr
    4-5 ugers levering

Når du så har tilsluttet adapteren, så skal du installere DisplayLinks software. Denne software opfanger skærmen som er tilsluttet gennem DisplayLink adapteren og præsenterer den for MacOS, som om den er tilsluttet traditionelt.

Derfra er alt ligesom det plejer og kræver ingen teknisk snilde at bruge. Bemærk dog, at denne software altid skal køre, når du ønsker at tilslutte mere end én ekstern skærm.

Se vores videoguide, som viser hvordan man bruger en DisplayLink

Har du problemer med tilslutningen?

Hvis du har vanskeligheder med at få din nye DisplayLink adapter til at virke, så er du mere end velkommen til at kontakte os. Så vil vi sammen med dig, efter bedste evne, finde en løsning, så det kommer til at virke.

Du finder vores kontaktoplysninger her: https://mackabler.dk/kategori/kundeservice-4.