Vi sender hver dag, nøjagtigt som vi plejer
300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 400 KR
50.000 DANSKERE BRUGER OS
om os

Over 10 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT

Mac vil ikke starte op

Mac vil ikke starte op

Min Mac vil ikke starte op - hvad gør jeg?

Apples Mac-computere er generelt set som stabile og sikre maskiner, der sjældent er problemer med -  selv den bedste kan dog have en dårlig dag. Der kan være mere end en grund til, din Mac ikke vil komme ordentligt i gang, og det kan være alt lige fra batteriet, harddisken og fejl i styresystemet til problemer med strømtilførslen.


For at diagnosticere problemet er det en mulighed at prøve at starte din Mac op med en Safe Boot (sikker opstart). Dette kan hjælpe, hvis det er korrupte filer eller problemer med et program der gør, at den ikke kan starte ordentligt op. Safe Boot starter din computer op i Safe Mode (sikkerhedstilstand) med så få ressourcer fra systemet som muligt, altså kun den vigtigste kerne af OS X der er nødvenligt for at køre.

Når Safe Mode er loadet, vil systemet slette computerens “dynamic loader cache”, hvilket kan hjælpe til med at ordne problemer med frossen blå skærm under startup. I Sikkerhedstilstanden kan du fjerne eventuelle programmer og filer du har mistanke til skaber problemer, ellers så forsøg at genstarte din Mac fra Safe Mode og se om det har løst problemet.

For at køre en sikker opstart slukkes først computeren. Hold dernæst SHIFT-knappen nede, og tænd Mac’en imens. Løft fingeren fra SHIFT-knappen så snart du ser log-in vinduet eller dit skrivebord. Hvis din Mac ved opstart ikke spiller den klassiske lille kime, men i stedet for laver en enkelt eller flere toner, er det et tegn på et problem med dens hardware (eventuelt dets logic board, RAM, grafikkort eller andet).

Starter din Mac op, men går i stå ved Apple logoet og den typiske loading-cirkel, er din udgave af OS X styresystemet muligvis i stykker. Dette problem kan sikkerhedstilstand til tider hjælpe med. Der er generelt en god mængde små og store problemer, din Mac kan støde ind i, og endnu flere løsningsforslag. Apples eget support-forum har svar på mange ting, og ellers er der et utal af eksperter med blogs og artikler på nettet, der kan hjælpe dig på rette vej.

Det er næsten umuligt at finde ud af hvad der er galt med din Mac, med mindre du har prøvet samme fejl før, men her er nogen små fif som måske kan løse noget, om ikke andet så kan du lede videre efter problemet og løsningen.

Hvis din Mac kan starte og kommer forbi login skærmen er der højest sandsynligt ikke noget galt med din Mac's hardware, det er højest sandsynligt Mac osx, her kan du geninstallere systemet, hvis mac's bibber under opstart så tæl dem, og google det, da Mac'en selv fortæller hvilken del der er noget galt med, det er tit fejl i opstart kan løses ved at resette SMC, NVRAM og PRAM du kan se de 2 videoer neden for.

Så google altid problemet, så specifikt som muligt, så er det helt sikkert andre end dig som har haft samme problem, og der er sikkert også 100 andre. 

Vil du følge med i flere artikler som denne?

Bliv Mac super-bruger