300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Kan en Apple Thunderbolt 27 skærm tilsluttes en Windows PC ?

Kan en Apple Thunderbolt 27 skærm tilsluttes en Windows PC ?

Du er vild med din PC, men er også lidt hemmeligt forelsket i Apple’s lækre skærme og tænker kan de mon anvendes sammen? Svaret får du lidt senere, så læs endelig videre. 

Thunderbolt teknologien blev i sin tid er skabt i et samarbejde mellem Apple og Intel, blev første gang introduceret til forbrugerne i 2011. Før 2011 var alle Apple’s skærme udstyret med Mini Display stik. Men det er jo selvfølgelig ikke en af de gamle skærme, som du har forelsket dig i, men derimod de nye Apple skærme der netop anvender Thunderbolt. 

Thunderbolt er en teknologi, som kun Apple anvender til deres skærme. Thunderbolt bygger på Mini Display teknologien og det kan være svært at kende forskel på de to, da stikkene umiddelbart ser fuldstændig identiske ud. Den store forskel findes inde i Thunderbolt stikket hvor der er data forbindelser i hver retning med en kapacitet på op til 10 gbps.

Thunderbolt 2 er den seneste generation indenfor denne teknologi, som kan præstere en dobbelt så hurtig data forbindelse på 20 gbps. Derudover understøtter den eksempelvis også 4K / Ultra HD opløsning på de nyeste skærme, dvs. en opløsning på 3840 pixels i bredden x 2160 pixels i højden. 

Men lad os komme tilbage på sporet i forhold til om man kan tilslutte en Windows PC til en Thunderbolt skærm 

Så an en Apple Thunderbolt 27 skærm tilsluttes en Windows PC? 

Så an en Apple Thunderbolt 27 skærm tilsluttes en Windows PC? Det korte svar er, at det ikke kan lade sig gøre, som det ser ud på nuværende tidspunkt.

På markedet findes der Windows PC’er der har indbygget Mini Display port, derfor kunne man fristes til at tro at disse computere vil fungere med en Apple skærm der anvender Thunderbolt teknologi. Det er dog ikke muligt, som det ser ud lige nu, fordi Thunderbolt er en dataforbindelse der først skal omkonverteres for at det kan virke. Disse omkonverter adaptere findes, men er meget dyre - de koster oftest mere end 3000-4000 kr, og de er meget svære at finde. 

Apple skærme af lidt ældre dato anvender Mini Display og er fuldt kompatible med de Windows PC’er der understøtter dette. De fleste skærme har i øvrigt de seneste 5-10 år anvendt VGA, DVI, HMDI og Display / Mini display port. Men det er jo ikke en af de ældre skærme som du har forelsket dig i, men derimod de nye Apple skærme der anvender Thunderbolt teknologien.

Der er mange Windows computere med thunderbolt 1 og 2 efterhånden, disse virker uden problemer med Apples Thunderbolt 27” skærm, hvis du har en stationær hvor du kan sætte et PCI express kort i, kan du også købe PCI thunderbolt kort, som giver porte til din Windows, de koster dog gerne 600-1000kr.

Det bedste valg kan være en ny skærm

Reelt set kan det ikke betale sig, da det er meget billigere at købe en skærm i samme størelse, med måske bedre opløsning som er ligeså pæn. Du kan se hvilke skærme vi anbefaler her: Skærme til Mac's.

Vi kan ikke finde adaptere mere, da de simpelhen er udgået af markedet fordi de var for dyrere. Men følg tråden her: Der er mange med samme problem som dig: https://discussions.apple.com/thread/3189887?start=15&tstart=0 

Vil du følge med i flere artikler som denne?