300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Hvordan gør jeg min Mac hurtigere?

Hvordan gør jeg min Mac hurtigere?

Alle ved at en computer fra Apple holder stabilt i en god mængde år – både gældende for iMac, de forskellige typer MacBook og Mac Pro. Men flere års konstant brug kan tære på selv den bedste, og du ender måske med en Mac, der er langt fra så hurtig og frisk, som da den var ny. Heldigvis er der disse to ting, du kan gøre!


1. STEP: Slet det, du ikke bruger
Gennem tiden får man fyldt en hel del ting ind på harddisken. Fotografier, videofiler, programmer og dokumenter – det hele trækker på computeren, og jo mere der ligger og flyder des ”tungere” bliver den. Du kan vælge selv at gå igennem dine mapper og drev manuelt, eller benytte en af de mange fikse applikationer på AppStore, der hjælper dig til at få overblik over din Macs indhold. Et eksempel på dette er CleanMyMac 3, der på få sekunder scanner hele systemet og grafisk viser dig, hvor meget ”skrald” der ligger. Du kan dernæst med et enkelt klik rydde ud i det hele, og frigive plads på drevet der vil hjælpe på din computers arbejdsevne og hurtighed. CleanMyMac 3 er ét af mange programmer, så research lidt på, hvilket der kunne fungere for dig og passe til lige netop dit behov.
Mens foto'er, videoer og andre filer ikke gør din Mac så meget langsommere, så er der andre filer som har større indflydelse, særligt unødige programmer, kan gøre din mac meget langsommere. Gode programmer til dette er fx: 
CleanMyMac 3 (300kr)CCleaner (gratis) eller Disk Doctor (25kr).


2. STEP: Opgrader din Macs hardware
Den anden løsning er mere teknisk – den indebærer nemlig din computers indre! Ligesom en bil eller cykel kan man nemlig også opgradere sin Macs hardware. Hvis du ikke har en af de nyeste computere fra Apple, så sidder du formentlig med en såkaldt traditionel ’spinning hard drive’, altså den ældre model harddrev, og den kan du erstatte med en af de nye, smarte SSD-drev (solid-state drev). Denne udskiftning er det allerbedste, du kan gøre for at forbedre din Macs hurtighed.
Hvis du har en mac med DVD drev, kan du udskifte den med en ekstra SSD disk - så du slipper for at slette alt på din harddisk. 
Problemet kan også være mangel på hukommelse. Ligesom at harddrevet kan skiftes ud, så kan man på Mac-computere udskifte eller tilføje mere RAM. På Apples supportside, LINK, har de lavet en udførlig vejledning til dig, der vælger at gøre dette.

 

Dette var to hurtige, fikse metoder til at speede din Mac lidt op. Bare fordi den agerer lidt langsomt, behøver du ikke tænke på at skifte computeren helt ud – prøv disse to først, og hvis den stadigvæk er svær at arbejde med efterfølgende, så er det måske tid til en ny bærbar eller stationær Mac.

Vil du følge med i flere artikler som denne?