300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Den nye billige iMac

Den nye billige iMac

Der er kommet en ny billig iMac. Den er lidt særlig, og det vil jeg forsøge at beskrive her.

Tidligere kostede den billigste iMac 9.999kr, nu koster den mindste mindre end den billigste Macbook pro, nemlig kun 8.499kr, til gengæld må du undvære det meste af hastigheden fra den hurtigere 9.999kr iMac.

Der er nemlig en grund til at den nye iMac er meget billig, du får selvfølgelig stadig den dejlige store 21,5" iMac skærm med et grafiker og billede venligt Ips panel og LED baggrundsbelysning men resten er lidt langsomt.

9.999kr versionen kommer med en stationær i5 4 kernet 2,7GHz processor, i den billigere 8.499kr får du en bærbar processor, den som også sidder en den lille Macbook air, så det er altså ikke bare en bærbar processor men en ultrabook processor. Der er forskel på processore, stationære er altid hurtigst, så kommer dem til bærbare også dem til de mindre ultrabooks, forskellen er størrelsen på processoren, derfor er der plads til flere kerner men vigtigst kan de yde mere fordi det er lettere at køle dem ned da selve processoren fylder mere, derfor er en 2 kernet 1,5GHz stationær processor hurtigere end en 1,5GHz 2 kernet ultrabook processor. Hele den dårlige idé om at man måler hastighed i GHz er et helt andet blog indlæg til en anden dag.

9.999kr versionen kommer med en stationær i5 4 kernet 2,7GHz processor, i den billigere 8.499kr får du en også i5, men en 1,4GHz 2 kernet processor, den har altså under 1/4 hastigheden af den større. Harddisken er i begge iMac's en bærbar harddisk, de har hastighder på ca. 70MB/s - heldigvis kan alle iMac's opgraderes med SSD'er eller fusions drives, som er noget alle har brug for, de har hastigheder på ca. 350MB/s.

Det koster 1900kr at opgradere den lille til SSD og 1500kr at opgradere den store til SSD. Og dette er krævet, en computer uden SSD er i dag meget forældet, og du bliver simpelhen træt af din iMac hvis du køber den uden, en billig Macbook air føles hurtigere end en 1/2år gammel iMac med en normal harddisk.

Så alt i alt er den nye iMac et fint alternation, hvis du ikke skal bruge en billig iMac, men ikke skal bruge alt kraften fra en iMac, der er en masse facebook/emai/youtube brugere som aldrig har brug for mere end 10% af deres processor i en normal iMac, hertil er den fin. Også skal det siges at en iMac med en Macbook air processor bruger meget meget lidt strøm, den bruger kun imellem 33W(min) og 68W(max) mens den lidt dyre 9.999kr bruger imellem 37W og 136W. (til sammenligning bruge den store 27" imellem 78W og 180W).

Den nye iMac er billig af en grund, men der er sikkert mange som overvejer en Macbook air som er bedre tjent med en computer som denne, med en så genial skærm.

Vil du følge med i flere artikler som denne?