300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Tag gode billeder med din iPhone

Tag gode billeder med din iPhone


1. Hold telefonen i ro
Det er vigtigt når man tager et billede med sin telefon at man holder den roligt. I dag har telefoner anti-shake funktion som tager de værste rystelser. Derfor er det altid en god idé at finde noget som kan være med til at holde ens hænder stille. Det kan være et bord, et ryglæn, en sten og meget andet.

2. Tag kontrol over flashen
Mange tror at flashen kan være med til at forbedre billedet, men ofte har det den modsatte effekt. Tingene i baggrunden for en forkert farve og det er med til at gøre billedet fladt og uinteressant. Ved mindre at man befinder sig i et næsten mørklagt rum eller det er nat, skal man ikke bruge flashen.

4. Sæt eksponeringen
Når man tager billeder kan der forekomme at baggrunden er lysere et det motiv man vil tage, eksempelvis en person på stranden, med solen bag sig. Her skal man benytte sig at eksponeringen, ved at trykke på personen. Så vil eksponeringen blive sat således at personen bliver lyst op, mens solen i baggrunden dæmpet.

I tilfælde af hvor man ønsker at bruge silhuetten af et objekt skal man selvfølgelig benytte sig at eksponeringen omvendt.

foto-5
4. Placering af motiv
Ofte placerer folk motivet de tager billeder af i midten af billedet. Men faktisk er det ofte den forkerte måde at gøre det på. I dette tilfælde skal man benytte sig at det som hedder Det gyldne snit, hvor man placerer objektet 1/3 inde i billedet.

6. Hold nallerne fra digital zoom
Mange gør desværre brug af digital zoom, hvilket man på alle måde skal holde sig fra - der er ingen undtagelser. Digital zoom gør blot billedet mere ubrugeligt da den i virkeligheden ikke zoomer men blot klipper billedet. Benyt derfor altid af en beskæringsfunktion i et billedredigeringsprogram efterfølgende.

5. Farver
Farver i billeder betyder rigtig meget. De kan være med til at gøre billedet mere interessant og livligt. Derfor er det vigtigt altid at redigerer sine billeder efter man har taget dem. Der findes tusindvis af App stil det formål, og her vil jeg anbefale Camera+ og Afterlight som kan give nogle virkelig gode resultater. Oftes vil man gøre billedet en smule lysere, sætte kontrasten op og give det mere farve.

 foto-2

Det rigtige udstyr
iPhone'ens kamera er et af de bedste mobilkamera man kan finde - og den gør det utrolig godt. Dog kan man altid pifte sine billeder op, ved at bruge en linse. Vi har faktisk hele 3 af slagsen, hvor man i pakken får 3 linser med.
En vidvinklet linse - gør at man kan få mere med på billedet
En macrolinse - gør at man kan tage billeder af et motiv utrolig tæt på - fx et insekt.
En Fish eye line - gør at man kan få en sjov effekt på billedet.

Se vores iPhone linser, priserne starter fra 199 kr.

Tak til thinkingspace.dk for de fantastiske billeder taget med vores iPhone linse

Vil du følge med i flere artikler som denne?