300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Mini DisplayPort og Thunderbolt er det samme

Mini DisplayPort og Thunderbolt er det samme

Mini DisplayPort og thunderbolt porten er det samme, eller de er i hvert fald meget tæt på hinanden. 

Når vi taler om Thunderbolt som videoport er forskellen ikke eksisterende, netop fordi der er Mini DisplayPort bygget ind i Thunderbolt, og på den måde kan Thunderbolt bruge samme tilbehør som allerede findes til Mini DisplayPort.

Thunderbolt kan mere end et Mini DisplayPort kan


Men Thunderbolt kan en masse ekstra ting, fx overføre data igennem stikket også, det betyder at tilbehør som er lavet til thunderbolt ikke automatisk virker til mini displayport, fx er det meget svært at få en thunderbolt skærm til at virker med en Windows PC eller en mac som er for gammel til at have thunderbolt.

Thunderbolt 1 har Mini DisplayPort 1.1a indbygget imens det nye Thunderbolt 2 har Mini DisplayPort 1.2 indbygget, den nye udvidelse af Mini DisplayPort har en masse nye ting, fx 4k og UHD opløsninger.

Men thunderbolt 1 og thunderbolt 2 er også ens, begge er bygget til at understøtte gammelt hardware, så selv om thunderbolt 2 er hurtigere og understøtter højere opløsninger, understøtter thunderbolt 1 stadig alt thunderbolt 2 hardware, og det samme den anden vej.

Vil du følge med i flere artikler som denne?