300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Onchip, onboard og dedikeret grafikkort

Onchip, onboard og dedikeret grafikkort

Macbook air imac macbook proGrafikkort i stationære computere er altid for sig selv, det er de fordi de bruger tit mere eller i hvert fald ligeså meget strøm som en processor, og de lamer og skal også køles ligeså meget.

Men i bærebare og alle andre mac computere er meget kompakte, der er simpelthen ikke plads til at tingene kan sidde for sig selv, så alt sidder på samme kort. Der er nogen forskellige måder at gøre det på, de er meget ens, men kan deles op i 3 kategorier som jeg beskriver her neden for, Onchip, Onboard og Dedikeret grafikkort, det skal lige siges at Onboard og Dedikeret grafikkort er i virkeligheden på samme nåde, det handler bare om grafikkortet er rigtigt eller ikke, eller om det sidder sammen med bundkortet, eller på sin egen del af bundkortet :) Det er besværligt.

I dag bruger vi kun Onchip og Dedikeret grafikkort, det er fordi Intel og AMD, som er de 2 største processor firmaer, er begyndt at bygge grafikkortet ind i processoren i stedet for at have en separat chip på bundkortet. det betyder også mindre kølning og en køler mindre. Onboard er efterhånden ikke eksisterende, det var den måde man lavede langsomme grafikkort fx i 2010 macbook macbook pro og air.

De billige computere har Onchip grafikkort og de dyre computere har Dedikeret grafikkort.

Macbook air kommer kun med Onchip grafikkort, Intel HD Graphics 5000 (HD5000), mens Macbook pro 13", Macbook pro Retina 13" og den billige Macbook pro retina 15" har også kun et Onchip grafikkort (Intel Iris Graphics (HD5000) og Intel Iris pro Graphics (HD5200) ). Den dyre Macbook pro 15" retina har et Dedikeret grafikkort(NVIDIA GeForce GT 750M).

iMac kommer med Onchip og Dedikeret grafikkort, den billigste har et Iris Pro (HD5000) mens de andre har Dedikeret grafikkort af forskellige størrelse. 

Mac mini kommer kun med Onchip grafikkort, HD Graphics 4000 (HD4000). 

Og Mac pro kommer selvfølgelig kun med Dedikeret grafikkort.

Onchip betyder at grafikkortet er bygget ind i processoren, sådan er det på Macbook air, de fleste Macbook pro, Alle mac mini og den billigste iMac.

Onboard grafikkortet er hvor grafikkortet sidder på bundkortet, disse bliver ikke brugt mere efter Onchip blev hurtigt nok og da det er bygget ind, er det mere effektivt. Macbook air, Macbook, macbook pro(13"), de billigste iMac og alle Mac mini kom med Onboard grafikkortet. De kan hedde: Intel GMA 950, Intel GMA X3100, GeForce 9400M, GeForce 320M

Dedikeret grafikkort er hvor grafikkortet sidder på bundkortet, men i en separeret del af bundkortet. De dyre macbook pro har Dedikeret grafikkort, særligt 15" og 17" har næsten altid haft Dedikeret grafikkort. Næsten alle iMac's og Alle mac pro'er.

Vil du følge med i flere artikler som denne?