300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

kinesisk nytår

kinesisk nytår

Kinesisk nytår, også kendt som månenytår eller forårsfestival, er lige blevet forbi, men vi har stadig kinesiske leverendøre som er på ferie.

Kinesisk nytår er den vigtigste af de traditionelle kinesiske helligdage og varer femten dage, i år lå den fredag den 31. januar 2014. Kinesisk nytår starter på den første dag i den første måned i den kinesiske kalender og slutter med lanternefestival på den 15. dag.  I den kinesiske kalender starter en måned altid når det er nymåne dvs når månen er mellem jorden og solen og derfor ikke synlig. Når det kinesiske nytår starter er det derfor nymåne og når det slutter er det fuldmåne. Helt præcist starter det på dagen med den anden nymåne efter dagen på hvilken vintersolhverv sker.

så de holder ferie i op til 3 uger, hvilket giver mange forsinkelser. De officelle post myndigheder holder også ferie og når de kommer tilbage er der fyldt med usendte pakker, og det tager nogen gange uger at kunne følge med igen.

Vi blev overraskede over kinesisk nytår i år, vi havde slet ikke forventet at det var så langt tid folkene ved vores leverendøre havde fri - heldigvis har deres engelsk talende support medarbejdere ikke fri, så man kan få besvaret sine spørgsmål stadig væk :) 

Til næste år er vi klar :)

Vil du følge med i flere artikler som denne?