300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Kan man oplade en M1 MacBook Pro/Air med en 18W/20W oplader?

Kan man oplade en M1 MacBook Pro/Air med en 18W/20W oplader?

Ja, det kan man godt, det tager bare rigtigt langt tid og det belaster opladeren rigtigt meget.

Her kan du se en M1 MacBook Pro som bliver opladt med en 18W oplader. 

Som du kan se viser den at det er en 18W oplader, som kan levere 12V ved 1,5A. Det er ikke meget når man tænker på at PC'en kommer med en 60W oplader og man som regel siger at en PC skal oplades med mindst den oplader som kom med PC'en.

Det er lidt anderledes med M1 MacBook Pro og MacBook Air eftersom de er født med en oplader som er lavet til den gamle Mac som brugte over 2x mere strøm. Så med M1 Mac's, er det lettere for en langsommere oplader at følge med.

Opladningshastigheden? 

Ja, den er ikke hurtig, her kan du se en opladningstid på 3t og 12m for ca. 50% af batteriet. Du skal heller ikke regne med at opladeren kan oplade din M1 PC hvis du bruger Mac'en til noget af alt det den kan. Så hvis du fx sætter den igang med at redigere video eller billeder så slår opladningen nok fra. Når opladningen slår fra bruger den måske lidt måske ingen ting af batteriet så det hjælper stadig meget at have opladeren til, om den kan trække det eller ej. Mac'en bruger altid så meget af opladere som muligt og kun batteriet i 2. prioritet. 

Er det så en god oplader til en M1 Mac?

Nej, det er det ikke. Den er meget langsom, kommer ikke til at holde særligt længe og din garanti eller reklamationsret gælder ikke hvis det er en opladning af en M1 Mac som ødelægger opladeren. 

Men det er en god oplader hvis du er desperat på et tidspunkt, det kan være en oplader du har liggende i tasken til din iPhone og eller iPad som så også kan bruges til din Mac hvis det skulle gå helt galt.

Vi sælger mange 20W opladere, men vi sælger også andre som er mere brugbare til en MacBook Pro. Se fx her: Macbook opladere.

Hvilke opladere kan du bruge til 1M Macs? 

MacBook Air M1 kommer med en 30W oplader, men hvis du skal hurtig oplade den kan den faktisk oplades med en op til 45W oplader. Hvis du vil have den mindste oplader er en 18W oplader den mindste du kan bruge - det er dog ikke forsvarligt og du mister din garanti eller reklamationsret på opladeren.

MacBook Pro M1 kommer med en 60W oplader, det er også den som den max kan oplades med. Den behøver dog kun en 30W oplader og den mindste du kan bruge er en 18W - det er dog ikke forsvarligt og du mister din garanti eller reklamationsret på opladeren.

Skader det M1 Mac'en at oplade med en 20W oplader? 

Nej, det gør det ikke. tværtimod faktisk. Batteriet holder længere.

Vil du følge med i flere artikler som denne?