300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Hvilke iPhones er vandtætte

Hvilke iPhones er vandtætte

Alle nyere iPhones er vandtætte på den ene eller anden måde, efter iPhone 7 blev alle iPhones vandtætte, der er dog forskel på hvor vandtætte de er.

Her er en liste over alle iPhones som er vandtætte, i den rækkefølge de udkom i: 
iPhone SE (2. generation), iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS, Max iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus.

Der er dog forskel, her er nogen af dem: 

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max er IP68-klassificerede 60529, det betyder at de kan klare 4 meters dybde i max 30 min.

iPhone 11 er IP68-klassificerede 60529, det betyder at de kan klare 2 meters dybde i max 30 min.

iPhone XS og XS Max er IP68-klassificerede 60529, det betyder at de kan klare 2 meters dybde i max 30 min.

iPhone SE (2. generation), iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus er IP67-klassificerede 60529, det betyder at de kan klare 1 meters dybde i max 30 min.

Fordele ved at have en vandtæt iPhone

Du kan lettere vaske din iPhone når den er vandtæt, bare under en vandhane med den også er den ren på nogen sekunder, før skulle man bruge sprit eller en våd klud. Det anbefales at man vasker sin iPhone mindst en gang om ugen, gerne tiere hvis man fx bruger den på toilettet :). 

en iPhone som er vandtæt holder også bedre i regnvejr, som regel er det ikke noget problem, men skal man være helt sikker så er en vandtæt iPhone helt sikkert fin i regnvejr.

Hvis du taber din iPhone i vandet, i en pool, en havet eller i toilettet så er det lækkert at den er vandtæt så den bare kan renses og ikke tager stade af det.

Der er dog nogen begrænsninger

Bliver din iPhone ved med at være vandtæt? Nej det holder nogen år også er den ikke vandtæt længere, særligt hvis den får skader kan den miste sin vandtæthed meget hurtigt, det er klart. 

Hvis du vil forhindre væskeskader, bør du undgå at:

  • Svømme eller bade med din iPhone
  • Udsætte din iPhone for vand under tryk eller vand med høj hastighed, f.eks. ved bad og vandsport, vandland (vandski, wakeboard, surfing, vandscooter og lignende)
  • Bruge din iPhone i sauna eller dampbad
  • Nedsænke din iPhone i vand længere tid af gangen
  • Tabe din iPhone eller udsætte den for andre stød
  • Skille din iPhone ad og eller fjerne skruer

Undgå at udsætte din iPhone for sæbe, vaskemiddel, syre eller syreholdig mad og andre væsker, f.eks. parfume, insektmiddel, hudcreme, solcreme, olie, klæbemiddelfjerner, hårfarve og opløsningsmidler. Hvis din iPhone kommer i kontakt med en af disse væsker, skal du følge vejledningen i at rengøre din iPhone.

Hvad skal jeg gøre, hvis min iPhone bliver våd?

  1. Hvis du spilder en anden væske end vand på din iPhone, skal du skylle det påvirkede område med vand fra hanen.
  2. Tør din iPhone af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en linseklud.

Du kan tørre din iPhone ved forsigtigt at slå den mod din hånd med Lightning-stikket nedad og fjerne overskydende væske. Læg din iPhone et tørt sted med luftcirkulation. Det kan hjælpe tørreprocessen at placere din iPhone foran en blæser, der blæser kølig luft direkte ind i Lightning-stikket.

Du må ikke tørre din iPhone ved hjælp af en ekstern varmekilde eller sætte et fremmedlegeme, f.eks. en vatpind eller en papirserviet, i Lightning-stikket.

Kan jeg oplade min iPhone, hvis den er våd?

Hvis din iPhone er blevet udsat for væske, skal du fjerne alle kabler, og du må ikke lade enheden op, før den er helt tør. Brug af tilbehør og opladning, mens den er våd, kan beskadige din iPhone. Lad der gå mindst 5 timer, før du oplader enheden med et Lightning-kabel eller tilslutter Lightning-tilbehør.

Hvis du vil oplade enheden trådløst, skal du tørre din iPhone af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en brilleklud. Kontroller, at din iPhone er tør, før du anbringer den på en kompatibel trådløs opladningsplade.

Hvad skal jeg gøre, hvis min iPhone bliver våd, og lyden fra højttaleren er uklar?

Se efter, om der er vand i mikrofonen eller højttaleren: Placer din iPhone med højtaleren nedad på en fnugfri klud, og se, om der drypper vand ud. Vand i stikket kan forringe højttalerens eller mikrofonens ydeevne, indtil det fordamper helt. Tør din iPhone ved at følge vejledningen ovenfor.

Hvad skal jeg gøre, hvis der kommer støv på min iPhone?

Hvis der kommer støv eller snavs på din iPhone, skal du tørre den af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en brilleklud. Sørg for, at din iPhone er helt fri for støv, før du åbner SIM-kortholderen. Du må ikke bruge rengøringsmidler eller trykluft.

Vil du følge med i flere artikler som denne?