300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Hvor meget strøm kan et iPhone/iPad/iPod/Mac kabel give?

Hvor meget strøm kan et iPhone/iPad/iPod/Mac kabel give?

Du kan få kabler i alle længder, særligt oplader kabler kan du få i længder fra 10 centimeter til 10 meter, men hvor meget betyder længden? 

Apple har nogen idéer om det, de udgiver fx kun et 0,5m, 1m og et 2m udgave af deres lightning kabel, de er stort set samme størrelse alle sammen. 

Vi laver også vores eget MFi lightning kabel, det kommer i 25cm, 1m, 2m og 3m, her er tydeligt forskel på 1m og 3m, 3m er mere end dobbelt så tykt fordi det skal kunne levere samme mængde strøm, vi får dog stadig tit at vide at det ikke gør, og det har folk også ret i, et 3m kabel levere ikke samme strøm som et 1m kabel.

Det er så enkelt, et tykkere kabel har mindre tab, det samme gør sig gældende for længden. Volten eller spændingen har også en betydning, men dette er fælles for alle kablerne, så her er der ingen forskel. iPhone og iPads oplades med 5V eller 9V.  

Så hvis man skal lave et 10m iPhone kabel så skal det være meget tykkere end et på 1m, vi ved godt det som regel ikke er sådan, men skal det være designet til en længere længde, skal det være tykkere.

Fx har vi her en test på et 1m og et 3m kabel af vores egne, de sidder begge i en 12W oplader og oplader en iPhone Xr. 

Som du kan se levere kablet ikke de fulde 12W, det er fordi iPhonen kun kan modtage 10W, via et USB-A kabel. Som du kan se levere det ene kabel 4,94V og 1,92A som er 9,48W, det andet kabel levere 4,92V og 1,9A som er 9,35W, det andet kabel levere 4,95V og 1,83A som er 9,06W, forskellen er ikke stor men nok til at hvis du bruger din iPhone fuld kan det give problemer.

Vi anbefaler at du køber MFi kabler, selvfølgelig, men vi anbefaler også at du køber højest 3meter kabler, længere end det giver for mange problemer, vær også opmærksom på at hvis dit kabel er længere end 3m men ikke tykkere end det normale, så er der noget galt.

Vi har fået info her fra: https://sciencing.com/cable-length-vs-power-drop-12184174.html

Vil du følge med i flere artikler som denne?