300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Sådan undgår du telefon sælgere og andre spam opkald på iPhone

Sådan undgår du telefon sælgere og andre spam opkald på iPhone

Bliver du også bombarderet med opkald fra firmaer der vil sælge dig et eller andet? Bombarderet er måske et lidt stærkt ord, men det er også irriterende at bliver ringet om bare engang imellem.

Heldigvis er det en løsning, du kan ikke fange dem alle, men du kan fange så mange at det gør dit liv meget bedre og du faktisk er sikker på at når du tager telefonen så vil du også gerne tale med den i den anden ende.

Apple har åbnet op for at du kan bruge apps til at sortere i dine opkald, og endda lave opkald med “callkit”, det betyder at du kan indstallere en app som fortæller dig om telefon sælgere før du får opkaldet. I praktisk gør disse tjenester det ved at have en lang liste med telefon numre som er blevet reporteret eller står opgjort som telemarketing firmaer, på den måde hjælper vi hinanden med at undgå dårlige opkald.

Vi har fundet 2 Apps som er rigtigt gode, de kan heldigvis bruges samtidigt og du får begge funktionerne fra begge apps samtidig, hvis du har dem begge.

Krak - jep, det danske firma, de slår telefon nummeret op for dig, hvis du ikke har det i din kontaktliste, og fortæller dig hvem der ringer, i praksis så venter man bare et par sek efter man ser opkaldet også kommer navnet frem- derefter kan du selv vælge om du vil tage den eller ej.

Truecaller - er den største app til at blokere telemarketing firmaer, de har en gigantisk liste som du selv kan hjælpe med at opdatere, ved at reportere dårlige numre - når et dårligt nummer ringer bliver din baggrund rød og der står den er en “spammer”, er appen i tvivl bliver den gul og hvis der ikke er noge galt er baggrunden den normale farve.

Sync.ME - vi har fået et tip om at truecaller er dårligt sammenlignet med Sync.ME, derfor er denne også med her, den virker på samme måde den har bare en masse ekstra brugere hvilket betyder at den har lettere ved at finde spam opkaldene. Appen er også bedre til at opdatere i baggrunden end truecaller hvor det skal gøres manuelt.

Bloker “ukendt nummer” eller “skjult nummer”

Der er ikke nogen måde at gøre det, endnu på iPhone, desværre.

Men der er nogen hackes som gør at du kan komme uden om det, hvis det er et rigtigt problem.

Den første er meget enkel, sæt din iPhone til ikke at have nogen ringetone, hverken på lydløs eller med lyd, det kan du gøre i indstillinger, bare vælg en ringe tone, som ikke har nogen lyd, det kan klares ved at lave din egen lyd, som ikke har nogen lyd i sig - der efter skal du sætte toner på alle de kontakter du gerne vil have opkald fra, dette kan gøres i kontaktbogen, når du redigere kontakten kan du vælge ringetone. Dette er den langsomme løsning, fordi der er meget manuelt arbejde i det. 

Den anden løsning er at bruge “forstyr ikke“ til at blokere alle opkald, pånær dem fra din favorit liste, dette kræver bare at du sætter alle dem du gerne vil modtage opkald fra på din ‘favorit liste’. 

ingen af disse løsninger er særlig gode, da dette også blokere en masse af dem du faktisk gerne vil i kontakt med, den bedste løsning ville være at apple tillod at man kunne blokere alle opkald fra folk uden telefon nummer, men det er ikke muligt endnu.

Alt det her skal gøres for facetime, iMessage og telefon opkald. Vi venter også på apple gør det muligt at gøre automatisk :) 

Vil du følge med i flere artikler som denne?