300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

USB til HDMI

USB til HDMI

Her er nogen gode grunde til ikke at bruge USB som en video port, og hvorfor man ikke skal købe en USB til skærm adapter.

USB er et data stik, det betyder det er rigtigt godt til at overføre data, fra en USB stik eller en mus, men det er ikke et video stik.

En USB til HDMI adapter er i virkeligheden ikke en adapter, det er et USB grafikkort, som du fx skal bruger drivere til, det har også sin egen grafik chip og det giver en masse unødvendige problemer. Driveren kan også udgå, så der ikke bliver lavet nye versioner af den, det kan betyde at din USB til HDMI adapter holder op med at virke når du opgradere til det nyeste MAC OSx.

Det andet problem med at have et ekstra grafikkort er, at det nok ikke er et særligt godt grafikkort, da det var billigt, det betyder at du fx ikke kan spille spil på den skærm og generelt lagger det når du bruger skærmen, det kan være fint til excel, men så snart du ser video eller noget andet der kræver flere billeder i sek er det dårligt.

Det tredje problem ved at have et ekstra grafikkort er at det bruger rigtigt meget strøm, da din Mac skal bruge strøm på 2 grafikkort i stedet for et enkelt, det er fint hvis du sidder til strøm, men på batteri er det irriterende.

I det hele taget er det en dårlig idé at bruge en USB til skærm adapter, altså både til DVI, VGA og HDMI. 

Hvad er løsningen så? 

Brug en rigtig adapter i stedet for, hvis du har en Mac har din mac højest sandsynligt et mini displayport i overskud, disse adaptere er super billige, de har ingen af de ulemper som et USB grafikkort har også fungere det meget hurtigere, du kan se en masse Mini displayport adaptere her det er de samme adaptere du skal bruge hvis din Mac har Thunderbolt 1 eller Thunderbolt 2.

Hvis du køber en rigtig adapter får du altså 60 billeder i sek fast, så intet lagger, det er grafikkortet i din Mac der bliver brugt så det kræver ingen ekstra driver og det kræver ikke ekstra strøm, det virker også selvom du opgradere din Mac til det nyeste operativsystem. 

Din mac eller PC kan også have en masse andre stik, se dem her: 
Tryk på det billede hvis stik du har på din PC eller Mac, så kommer du til adapterne du kan bruge.

Mini DisplayPort (eller Thunderbolt 1/2)HDMIDVIVGAMini DVIUSB-C

Der er også fordele ved et USB grafikkort, det kan være hvis du i forvejen bruger dit video port og du kun har en enkelt en af slagen, macbook air har kun 1 thunderbolt stik, og selvom det virker med flere skærme kræver det at du bruger Apple's thunderbolt 27 skærm for at kunne have 2 til, her er det en god idé at bruge en USB til HDMI adapter hvis du skal have en ekstra skærm, macbook pro'erne kommer med 3 eller 4 video porte afhængig af hvilken generation du har. 

Vil du følge med i flere artikler som denne?