300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Skal du købe en brugt Mac, iPad eller iPhone?

Skal du købe en brugt Mac, iPad eller iPhone?

*opdateret sidste i 2019.

Apple har det der hedder en "Activation Lock" på alle iPhones og iPads. Det betyder at hvis en iPhone først er blevet aktiveret så kan den ikke bruges af nogen andre før denne lås bliver slået fra. 

Det er heldigvis meget let at slå fra, alt du skal gøre er at gå ind i Indstillinger - Trykke på navnet helt i toppen hvor der står "Apple-id, iCloud, iTunes & app store" neden under - så skal du trykke på Find - Find min iPhone også slå det fra. Her bliver du bedt om at logge ind med den iCloud konto som din iPhone eller iPad er låst til. 

Du kan også resette/nulstille din iPhone.

Gør du det ikke? Så er din iPhone låst indtil du logger ind med den iCloud iPhone/iPad er låst til

Og nej, det kan ikke tages af på nogen anden måde. En iPhone/iPad der er låst til en konto du ikke kan logge ind på er ubrugelig, den kan ikke låses op af Apple, du kan ikke gøre det, den kan ikke resettes, den kan ikke bruges uden mobil data, den kan ikke sælges. 

Her er andre ting du skal gøre:

Skal du købe en brugt mac? Eller hvad med en iPhone eller iPad? Så skal du måske lige tjekke om den er stjålet først.

Her på denne side hos Apple kan du tjekke din mac, du kan se om Apple kan se hvornår den er købt og du kan se om der er garanti eller support på PC'en, smartphonen eller tabletten stadig.

Men her står der også hvis den mac du ser på er stjålet, hvilket gør det let at opdage hvis der er noget galt.

Generelt så er det svært at gennemskue hvad man er igang med at købe, når man køber iPad's, iPhones og mac's fordi de skifter hænger rigtigt meget, men der er nogen gode idéer til hvordan du kan tjekke om det stemmer. 

  • Tjek om der er en regning på Mac'en, iPhonen eller iPaden, og tjek om det serienummer der står på den er ens med iEnheden.
  • Passer prisen ca. med hvad samme iEnhed koster på dba? Hvis den er meget billigere er der nok noget galt.
  • Følger alt normalt udstyr med? Fx kassen, opladeren og vejledninger? 
  • Husk at få det fulde navn og adresse af personen du køber af, og tjek om det passer. 

Der er et par steder du kan tjekke, Apple har en general side som virker til alt Apple hardware, fx iPhones iPads og Mac's samt routere, mus tastatur osv. den hedder: checkcoverage.apple også har Apple en anden side hvor du kan se om en iPad eller iPhone er låst så den kun kan låses op med et enkelt Apple ID: activationlock begge systemer er gode at bruge, men det kræver at personen som har mistet sin Mac, iPhone eller iPad har meldt enheder stålet. 

Husk at tage backup af din gamle iPhone eller iPad før du holder op med at bruge den.

Vil du følge med i flere artikler som denne?