300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Brug for plads? Slet unødige sprogfiler!

Brug for plads? Slet unødige sprogfiler!

I din Mac er der automatisk en hel del applikationer plus alle dem du selv downloader og bruger dagligt. Men alle programmer bruger lidt ekstra plads på harddisken, end det måske er nødvendigt - de har nemlig næsten altid en hel del sprog at vælge imellem for at tilgodese folk fra hele verden. Dette er muligt fordi applikationerne har en bunke filer, til de forskellige sprog, liggende med sig når du downloader dem - og de fylder en smule!

At slette sprogfilerne vil ikke ligefrem øge din computers hastighed, så har du nok plads på din harddisk så skal du ikke bekymre dig om at slette dem. Men mangler du lige nogle kilobyte eller megabyte, så har du måske lidt at vinde her.

 

HVORDAN GØR JEG?
Går du ind og kigger på alle dine applikationer vist i Finder, så kan du højreklikke og åbne indholdet af programmet (Show Package Contents). Her vil sprogfilerne ligge under en Ressource-mappe, hvert sprog henholdsvis sin mappe med en .lproj-tilføjelse til navnet (eksempelvis på billedet for oven, fr.lproj, de.lproj og så videre). Du kan altså bare smide alle de mapper ud, hvis sprog du ikke taler. Går du igennem alle dine applikationer, så vil der åbne sig lidt rum på harddisken. Men denne metode er rimelig manuel - der er naturligvis smartere, mere automatiske måder at gøre det på!

Programmet Monolingual er smart og hurtigt, og lader dig slette sprogfiler ved nogle få klik. CleanMyMac 3 er et andet praktisk program, der hjælper dig med oprydningen. Applikationen scanner din Mac, og ved at undersøge de ting den har fundet frem til kan du klikke dig ind på sprog og faktisk vælge, hvilke sprog der skal slettes fra dit system. Så let er det!

Vil du følge med i flere artikler som denne?