300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

3D Touch på iPhone 6s

3D Touch på iPhone 6s

Den nye iPhone kommer med et nyt niveau af interaktivitet - 3D Touch. Vi har været vant til at bruge fingeren direkte på skærmen i adskillige år nu, og at trykke på en knap på den trykfølsomme skærm er naturligt og kendt, men nu kan du ved at trykke med din finger på forskellige måder få forskellige udfald. Funktionen kan også kaldes multitouch. Her er en lille gennemgang af de trykfølsomme muligheder, 3D Touch giver iPhone 6s.

3D TOUCH INDSTILLINGER
For at udnytte det nye multitouch skal du slå det til. Under Indstillinger/Generelt/Tilgængelighed finder du 3D Touch. På en ny iPhone 6s vil det automatisk være slået til, så ønsker du af en eller anden grund ikke at bruge funktionen, så kan du bare slå det fra. Inde fra 3D Touch-menuen af kan du også tilpasse følsomheden fra Let til Fast (Light til Firm), hvor den sidste kræver mere kraft ved tryk på telefonen end den første. Føl dig frem ved hjælp af test-funktionen, hvor du kan prøve de forskellige typer 3D Touch-tryk - peek og pop!


PEEK OG POP
Når du eksempelvis vil trykke på et link kan det gøres på flere måder. Ved et peek (et såkaldt ekstra let tryk) vises et lille preview af den hjemmeside, linket fører til, imens du løbende holder din finger på skærmen. Løfter du fingeren forsvinder previewet. Hvis du dernæst beslutter dig for, at du ønsker at besøge websiden, så kan du bruge pop. Pres hårdere på linket eller preview-billedet, end du normalt ville gøre for at trykke, og så åbnes hjemmesiden i en browser, formentlig Safari. Kort fortalt så kan du ved et let tryk ‘peeke’ (kigge) på indholdet af det, du trykker på (link, besked, mail og meget mere), og hvis du trykker lidt hårdere så ‘popper’ du ind i det, du peeker.  

HURTIG ADGANG TIL APPLIKATIONERNES FUNKTIONER
Med det såkaldte ‘hurtige handlinger’ (Quick Actions) kan man fra iPhonens hjemmeskærm tage genveje ind i applikationerne. Hvis du trykker dybere end normalt, altså et ‘pop’, på for eksempel Facebook-applikationen kommer en lille menu frem (genvejsmenu), hvorfra du kan vælge ‘Tag Foto/Video’, ‘Upload Foto/Video’ eller ‘Skriv statusopdatering’. Vælger du en af disse, tager iPhone dig direkte til den del i applikationen, der lader dig udføre handlingen - helt uden at åbne appen helt. Super fikst! Listen af apps, der har Quick Actions tilknyttet nu på iPhone 6s er lang - Kamera, Apple Maps, Noter, Instagram, Twitter, Beskeder, Safari og Photos. Tredjepartsudviklere har mulighed for at inkorporere 3D Touch og Quick Actions når de laver apps, så mange andre vil, ligesom Facebook, give dig muligheden for at tage en smutvej.

Dette er bare nogle af de seje features 3D Touch kommer med. Skynd dig at få en iPhone 6s eller iPhone 6s Plus, så du kan lege med!



Er du nervøs for at skade skærmen ved så meget forskelligt tryk? Køb et af vores eStuff TitanShield Beskyttelsesglas! Det holder din iPhone 6s sikker for alle småskrammer og ridser, samt mindre slag der måske kunne opstå ved brug af 3D Touch.

Vil du følge med i flere artikler som denne?