300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Force Touch på MacBook Pro og dets funktioner

Force Touch på MacBook Pro og dets funktioner

Et nyt tiltag fra Apple i 2015 var en ny type touch pad med en funktion kaldet Force Touch. Først blev det annonceret i foråret med den nye generation MacBook, men det viste sig at deres Force Touch dukkede op på den opdaterede MacBook Pro her i 2015!

Men hvad er Force Touch helt præcist?
Touch pad’en (hvis korrekte navn er en trackpad) er blevet trykfølsom, så der er flere måder at trykke på der giver forskellige resultat. Det er dog ikke en knap man trykker på mere selvom det føles sådan – det er elektromagneter man mærker, der lige bevæger sig nok til at det føles som et klik. Det giver dig muligheden for at trykke på to måder: Et normalt vægtet tryk vil fungere som det altid har gjort, men hvis du trykker lidt hårdere end normalt laver du et Force Click. Gør du dette over et ord på internettet popper der en definition op på ordet, eller der vil vises et lille ’preview’ på en hjemmeside, hvis man benytter Force Click oven på et hjemmesidelink. Det giver altså et nyt niveau af interaktion til din MacBook. Som med alt andet er der indstillinger at skrue op og ned på til din trackpad. Du kan vælge i hvilken grad du skal trykke, for at aktivere Force Click, eller slå det helt fra.   


Hvilke ekstra funktioner får min trackpad med Force Touch?
Vil du måske ændre navnet på en mappe i din MacBooks Launchpad, så Force Click og du får mulighed for det. Bruger du meget Preview-funktionen med din spacebar? Force Click på en fil i Finder eller andetsteds, og OS X vil åbne den op i Preview Mode ligesom det er kendt med spacebaren. Får du en mødedato sendt i e-mail? Force Click på datomærkningen, og et lille vindue vil åbnes med mulighed for at tilføje datoen direkte i din kalender, helt uden at du behøver åbne applikationen for denne! Force Click på et ord for at få en definition af dette fra applikationen Dictionary – helt uden at åbne den op. Ser du en video i QuickTime har du desuden mulighed for let at tilpasse Fast Forward-hastigheden ved hjælp af Force Click – fra x2 til x60-hastighed kan du køre igennem videoen. Det fungerer ligeledes til at spole tilbage i videofilen. I din Dock kan du bruge Force Click til at se, hvor mange vinduer der er åbne i den applikation, du klikker på. Har du modtaget en besked fra et nummer, der ikke er blandt dine kontakter, så Force Click og tilføj det straks til listen af folk du kender, helt uden at kopiere nummeret ud eller skulle huske det i hovedet.

 

Force Touch teknologien er også integreret i Apple WATCH, den nye smarte MacBook og kommer ligeledes til iPhone 6S og iPhone 6S Plus i form af 3D-Touch.

Det er ikke en afgørende opdatering for, hvorvidt man bør skifte sin eksisterende MacBook Pro ud med denne ny-opdaterede bærbar. Men funktionerne virker smarte og lækre, og kan uden tvivl spare dig noget tid dagligt under alt arbejdet! Så lad dig ikke skræmme af det nye navn, og køb den hvis du er nysgerrig.

Vil du følge med i flere artikler som denne?