300 dages returret
FRI FRAGT FRA 400 KR
50.000 DANSKERE BRUGER OS

Over 10 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT

Hvad er MFi-kabler, og hvordan er de bedre end de normale?

Hvad er MFi-kabler, og hvordan er de bedre end de normale?

Et begreb du muligvis er stødt på i hverdagen, og uden tvivl på mackabler.dk, er MFi ( = “Made for iPhone/iPod/iPad”). Det er et program Apple kører, “the MFi Program”, der handler om licens til soft- og hardwareudviklere arbejdende med indhold og udstyr til iPod, iPad og/eller iPhone (generelt kaldet deres iDevices). Det startede originalt i 2005, og produkter der var godkendt af Apple til dette program havde et label på, som det set på artiklens billede. 

 

Måske har du tidligere købt ekstremt billige Lightning-kabler. Hvorfor betale 159kr for et 1 meter langt kabel fra Apple Store, når man kan betale 50kr for en pakke med flere direkte fra eBay? Fordi de altid vil lide samme skæbne: De stopper med at virke. Men hvorfor sker dette?

     Med iOS 7 og de nyeste Lightning-kabler har Apple brugt en chip, der får kablerne til at fungere ordentligt. Uden denne chip, vil kablet ikke fungere i særlig lang tid - og måske slet ikke! Et MFi-certificeret kabel har derfor denne Apple-godkendte chip i sig, så det vil fungere ordentligt ligesom det originale kabel man får med ved køb af eksempelvis en iPhone 5. De har gjort dette for at komme den enorme mængde tredjeparts-udivklere og -udstyr til livs,  så for at være sikker på, du ikke er nødt til at købe sækkevis af meget billige kabler for altid at have en fungerende ved hånden, så sørg for at anskaffe dig et MFi-kabel. 

 

Når man er godkendt til MFi-programmet betaler man en lille “skat” til Apple for at have lov til at sælge sine godkendte produkter med MFi-mærket. Dette er naturligvis grunden til, prisen er lidt højere på disse, da sælgerne er nødt til at kræve lidt mere for overhovedet at få en indkomst på produktet. Så vil du have et ordentligt, velfungerende produkt, så er det MFi-mærket du skal kigge efter i butikkerne og online!

 

Vi anbefaler dig at starte med et kig på vores egenproducerede MFi Lightning-kabler, som er endnu bedre end Apples originale opladerkabler!

Vil du følge med i flere artikler som denne?

Bliv Mac super-bruger