300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Apple Watch

Apple Watch

Du ejer måske en enkelt eller en hel del Apple-produkter. Men er der nogle af disse, du kan gå med uden på tøjet? Det bliver nu en realitet med Apple Watch!

 

Men hvad bliver egentligt muligt at gøre med det nye high-tech ur - udover at se hvad tiden er? Det fungerer i samspil med iOS 8.2 (som start) og din iPhone, hvilket vil sige at du kan læse e-mails, benytte dig af Siri, modtage opkald og få notifikationer fra eksempelvis Facebook og Twitter - alt sammen direkte til dit håndled! Er der en dag det ikke lige passer sig at have telefonen på dig konstant, så har du her et godt alternativ til at forblive tilgængelig for omverdenen. 

 

Det yderst højteknologiske ur bliver lanceret 24. april i blandt andet USA og Storbritannien, men Danmark står endnu ikke på lanceringslisten; det sker dog forhåbentligt inden længe. Indtil videre udgiver Apple tre modeller, alle tre i to forskellige størrelser: En standard udgave, sportsudgave og en eksklusiv udgave lavet med 18-karat guld og med et display der er beskyttet af poleret safirkrystal (dét er et rimelig blæret ur!). Desuden er der et stort udvalg af stroppe til uret, så du kan tilpasse det lige din smag. 

 

Urets interface bliver mere cirkulært, i forhold til hvad man er vant til på Apples produkter, der normalt kører med kvadratiske ikoner med rundede hjørner. Selve uret har et lille hjul, man kan skrue på for at zoome ind og ud. Trykker man hjulet ind sendes man tilbage til hjemmeskærmen. Under hjulet finder man en knap, der fungerer som genvej til ens kontakter, hvorfra man kan starte eller modtage et opkald, da der både er højtaler og mikrofon i uret, og man kan ligeledes skrive og modtage beskeder (formentligt både SMS- og iMessage). Men det er ikke det hele! Man kan nemlig sende små tegninger fra ur til ur via touch screenen, vibrationskoder til dine venner og ikke mindst sende din puls - illustreret som et hjerte din modtager ser på sit ur. Dette er bare få eksempler på, hvad Apple Watch kommer med af nye funktioner. 

 

Med den nyeste opdatering af iOS (8.2) får man applikationen Apple Watch, hvor man helt enkelt kan danne par med sit Watch. Indtil uret udkommer, er denne app rimelig ubrugelig, men det er sjovt lige at få et smugkig på hvad der kommer.

 

Umiddelbart virker det som et spændende nyt stykke legetøj eller værktøj til dagligdagen. Et minus kan dog være, at det efter sigende er nødvendigt at oplade det dagligt - op til 18 timer vil det højest sandsynligt kunne holde efter Apples vurdering af, hvor meget folk vil benytte Apple Watch til dagligt. Og med priser der, alt efter modellen, kommer til at ligge mellem 2400,- og helt op til 69000,- (for den eksklusive udgave) er det også en del at betale for et ur. Men man syntes også iPhone og iPad var dyre i starten; hvem ved hvor populær Apple Watch ender med at være?

Vil du følge med i flere artikler som denne?