300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Den Nye Macbook 2015

Den Nye Macbook 2015

I går aftes (9. marts) dansk tid holdt Apple deres ‘Spring Forward Apple Watch’-begivenhed, hvor de afslørede længe ventede informationer omkring de nyeste kommende produkter og opdateringer. Udover Apple Watch og mindre opdateringer til de eksisterende Macbook-linjer, Pro og Air, var den store opmærksomhedstager ‘The New Macbook’.  

 

Selvom dens design på lang afstand minder meget om en Macbook Air, så er den helt grundlæggende anderledes. Apple har virkelig arbejdet med hardwaren og gjort denne optimal for en så lille bærbar - den vejer nemlig kun 0.9 kg og er 13.1 mm tyk (altså cirka kun 1.3 cm). Dette gør den 24 % tyndere end den tidligere tyndeste Apple bærbar, 11” Macbook Air. Dette kan lade sig gøre takket være et par nye tiltag i designet.

 

For det første er der ingen blæser i Macbooken. Dette sparer naturligvis en masse plads, og gør den også fuldstændig lydløs at arbejde med, og da den også kun har 2 indgange er der heller ikke meget dér, der tager plads. Udover dette har de arbejdet med tastaturdesignet og ændret tasternes mekanisme fra den typiske scissor-mekanisme til butterfly-mekanismen (se billede forneden). Dette gør, at der bruges 40 % mindre plads til tasterne. En 12” (med en 2304 x 1440 px opløsning) 0.8 mm tynd retina-skærm er også med til at skubbe vægten helt i bund.

 

 

Udover tyndere og lettere design har Apple brugt samme teknologi fra deres Apple Watch til trackpaden - Force Touch. Dette giver en trykfølsom flade, som betyder at alt efter hvor hårdt du trykker vil du få et forskelligt resultat. Du kan naturligvis tilpasse dette som du vil, alt efter hvad der fungerer bedst for din oplevelse. 

 

Hvilke specifikationer er frigivet?

To, næsten identiske, versioner af den nye Macbook er blevet nævnt.

 

11.299 kr: 1.1 GHz Dual-Code Intel core M, Turbo Boost op til 2.4 GHz, 8 GB hukommelse, 256 GB Flash Storage og Intel HD-Graphics 5300.

13.999 kr: 1.2 GHz Dual-Core Intel Core M, Turbo Boost op til 2.6 GHz, 8 GB hukommelse, 512 GB Flash Storage og Intel HD-Graphics 5300.

 

Hvad er der sket med USB?

Med denne bærbar introducerer Apple en helt ny indgang, nemlig USB-C. Den kan bruges til alt der tidligere har været forskellige porte til (HDMI, data-overførsel og lignende). Det bliver spændende at se, hvilke muligheder der kommer med den nye teknologi. 

 

Hvad synes vi om den nye Macbook?

Hos Mackabler synes vi, den er virkelig fed. Men den er lavet til folk, som ikke bruger deres PC til andet end web, e-mail, Facebook og lignende, da den ikke kan tilsluttes nok udstyr og eksempelvis slet ikke Apples 27”-skærme. Desuden har den en langsommere processor end den tidligere Macbook Air, nemlig hele 33 % langsommere.

 

Er du blevet pirret af den nye Macbook og ved du allerede, at du skal have fingre i en? Den lanceres 10. april i tre lækre farver, der kendes fra iPhone - sølv, space grey og gold! Nu har du i hvert fald noget at se frem til.

Se den nye macbook air early 2015 og se den nye macbook pro early 2015. 

Vil du følge med i flere artikler som denne?