300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Oplader til iPhone 5

Oplader til iPhone 5

Der findes intet så dejligt som en spritny iPhone 5 lige taget ud af pakken. Med en fedt- og ridsfri skærm, velfungerende funktioner og en masse ledig lagerplads at fylde ud er man som et lille barn til juleaften, og straks skal den tændes og personliggøres. Men efter man har prøvet dens kræfter af ved hjælp af en masse forskellige apps, og konstant haft den åben i hånden, så begynder batteriet at løbe ud og iPhonen kalder efter sin vigtige følgelsven - opladeren. 

 

En oplader til iPhone 5, bedre kendt som et lightning-kabel, er lige så vigtig som telefonen selv, og alle der har prøvet at ødelægge eller miste sin kender følelsen af frustration, når man er nødt til at bruge den så lidt som muligt, indtil man har fået anskaffet sig en ny oplader til iPhone 5, om det er en helt ny egen eller en lånt af en ven. Men det er ikke altid lige simpelt at købe en oplader til iPhone 5 - flere faktorer spiller ind i udvælgelsen. 

 

Gennem mange år, helt præcist siden 2003, brugte Apple opladerkabler med 30pin-input. 21. september 2012 udkom iPhone 5 og i forbindelse med den blev et nyt input på opladerkablerne en del af manges hverdag: 8pin. Men hvorfor skulle en oplader til iPhone 5 nu være anderledes end tidligere, hvor samme type kabel kunne fungere til alle Apple iOS-enheder? 

 

For at kunne gøre iPhone 5 tyndere end de tidligere modeller, var Apple nødt til at ændre i kabel-indgangen, da det tidligere 30pin-input, som navnet næsten angiver, fylder mere i telefonens bund. Så en oplader til iPhone 5 er designet til tyndere enheder, hvorfor deres andre iOS-enheder (eksempelvis iPod Touch) også er blevet tyndere. Helt konkret er 8pin 80 procent mindre end det tidligere 30pin - og der er ikke én bestemt retning det skal sættes i iPhonen!

 

Mange undrer sig dog over, hvorfor Apples oplader til iPhone 5 ikke blev et standard mikro-USB, som godt og vel alle andre smartphones i dag bruger. Grunden til dette er dog, at Apples 8pin og 30pin tillader kontrol af telefonen via udstyr, for eksempel en højttaler hvor knapperne på denne kan ændre lydstyrken eller skifte nummer på iPhonen. Så det er ikke bare af princip, Apple ikke har valgt at trivialisere deres oplader.

 

Så mangler du en oplader til iPhone 5? Vi sælger både opladerkablet og -stikket  i billig udgave, samt vores eget MFi Lightning Kabel, der er en oplader til iPhone 5 vi selv har lavet og som er certificeret af Apple. Se vores udvalg af opladere til iPhone 5.

 

Vil du følge med i flere artikler som denne?