300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Krypter din Mac, med mac's indbyggede sikkerhedsfunktion

Krypter din Mac, med mac's indbyggede sikkerhedsfunktion

Kryptering har for alvor taget fart efter en masse store internationale og nationale firmaer er blevet hacket, og at det viser sig at de tit ikke har krypteret den information de ligger inden med om os. Heldigvis er det lettere end nogen siden før, kryptering er nemlig bygget direkte ind i både din Mac og din iPhone. 

 

Dette er en guide til hvordan man kryptere sin mac. 

 

Grunden til at Kryptere sin data på sin Mac er meget enkel, den data din mac gemmen inden holder mange dele af dit liv, med adgang til din email adresse kan en hacker tvinge sig adgang til alle de systemer hvor denne email er brugt, hvor man kan få gensendt sit kodeord via email. Men på en Mac ligger der ikke kun dine kodeord. Der ligger også cache fra din netbank, billeder af dig og din familie osv.

 

Første step er at sætte kodeord på din mac. Det gør den altid mere sikker. 

Men det skal siges at hvis en hacker ikke har din kode er det ikke svært at få fat i den, og hvis dette tager for langt tid, så ligger alle filerne stadig tilgængelige på harddisken, som man let kan slutte til en anden PC, også hente alle filerne.

 

Andet step er at kryptere din harddisk, dette gør ovenstående umuligt, da man ikke har adgang til noget på harddisken uden at kunne koden. 

Du skal ind i systemindstillinger, og ind i “sikkerhed og anonymitet” her er en fane med “FileVault” - og her kan du slå det til. 

 

Husk dit kodeord, hvis du ikke husker det, så er der ikke noget at gøre alt på din Mac er væk.

Mac’en skal genstarte lige efter krypteringen.

Det skal siges at din mac bliver lidt langsommere til at starte op. 

Vil du følge med i flere artikler som denne?