❄ 300 DAGES RETURRET ❄ MASSER AF GAVEMULIGHEDER ❄
300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 400 KR
50.000 DANSKERE BRUGER OS

Over 10 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT

Google Drive på Mac

Google Drive på Mac

Du kender måske online-servicen Dropbox, der gør det muligt at gemme og dele filmapper med andre og uploade dine sager til deres servere så det altid vil være tilgængeligt for dig. Muligvis har du også hørt om eller gjort brug af Google Docs - onlinetjenesten der lader dig oprette delte dokumenter med venner eller kollegaer, som kan redigeres samtidig og fra hvilken enhed du nu er logget ind med din Google-konto. Google tog Docs et skridt videre og oprettede Google Drive, som i praksis er en blanding af Dropbox og Google Docs - du har nemlig nu en mappe med dine Drive-filer i Finder, hvor de tidligere kun var tilgængelige på nettet.

 

Når du har downloadet og installeret Google Drive vil du blive spurgt om at logge ind med din Google-konto. I din Apple-menulinje, ved siden af batteri-information og klokkesæt, vil du efter installationen kunne finde et lille Drive-symbol. Dette er din Drive-menu - meget lig Dropbox’es ikon-menu hvis du har dette installeret. 

 

I din Finder vil du ligeledes kunne finde en genvej i venstre sidebar. Her kan du tilføje eller fjerne filer, og de vil straks blive synkroniserede med din Google konto. Klikker du på et af dokumenterne i din mappe for at åbne det, vil det åbne i Google Drive online - din mappe i Finder fungerer altså som genveje til filernes placering online. Bemærk dog at dette kun gælder dokumenter - vil du åbne for eksempel en billedfil eller pdf fra din Drive-mappe i Finder kan du gøre det i et hvilket som helst program på din Mac. 

 

Når man installerer Google Drive får man automatisk 15 GB gratis - det er ikke helt ringe! Har du brug for mere kan du opgradere til 100 GB for 1,99 $/måneden (cirka 10,69 DKK) eller 1 TB for 9,99 $/måneden (cirka 53,65 DKK). Hvis du ønsker kan du komme helt op på 30 TB plads, så man kan stort set have alle ens filer og sin Mac backed up uden pladsproblemer, har man pengene. 

 

Hvis du ikke allerede bruger Google Drive så skynd dig at komme i gang! I hvert fald udnyt de gratis 15 GB - det kan aldrig skade at have nogle vigtige ting sikre.

Vil du følge med i flere artikler som denne?

Bliv Mac super-bruger