300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Slå Firewall til på din Mac

Slå Firewall til på din Mac

Hvad er en Firewall - og hvorfor skal jeg bruge den? 

Kort fortalt er det en sikkerhedsmekanisme der gør, at din computer og dens indhold holdes sikre på forskellige netværk. Sådan som vi alle går rundt og tilslutter os forskellige netværk dagligt øger risikoen for at ramme et usikkert et, som i værste tilfælde kan gøre det muligt for uønskede folk at “bryde ind” i din computer. Når Firewallen er slået til, vil al trafik der går fra netværket til din computer og tilbage passere forbi den, og den vil så sortere det fra der er usikkert og som den vurderer bør afvises. 

 

Der er en indbygget Firewall på din Mac, som dog ofte slået fra som standard når du har anskaffet dig en ny computer. Under Systemindstillinger skal man ind på ‘Sikkerhed & Anonymitet’, og du kan så slå Firewallen til under dens fane. Den vil nu køre automatisk, og hvis du for eksempel åbner et nyt program eller spil, der er i kontakt med trafik til eller fra nettet, så vil Firewallen poppe op og høre, hvorvidt den skal tillade det eller ej. Så du vil selv have mulighed for at sige ja eller nej - den gør det bare klart hvor man skal tænke sig om en ekstra gang. Dermed ikke at sige, at alle de ting den gør opmærksom på er noget man kan få virus af, men det er altid godt at være lidt forsigtig. 

 

Hvis du ønsker det, kan du også blokere for alle indgående forbindelser. Dette fjerner muligheden for at dele filer og skærmdeling såvel som alt der prøver at få adgang til noget på computeren. Du kan også tilføje programmer til en liste, der går uden om Firewallen, hvis du ved at de ikke er ondsindede. Dette gør du ved at gå ind samme sted som tidligere beskrevet, og så klikke på ‘Firewall-indstillinger’. Her kan du tilføje programmer, der godt må ‘bypass’e’ Firewallen, ved at klikke på ‘+’-knappen. 

 

Det er ikke en nødvendighed at have Firewallen slået til, men uden tvivl anbefales det for i det mindste lige at gøre en opmærksom på potentielt skadende programmer og services.

Vil du følge med i flere artikler som denne?