300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Hvad er der nyt ved Thunderbolt 2?

Hvad er der nyt ved Thunderbolt 2?

Hvordan forbinder jeg mest optimalt ting til min Mac eller Macbook? Svaret er Thunderbolt 2!

I oktober 2013 udkom den seneste udgave af Apples Macbook Pro, og i fornindelse med det annonceredes Thunderbolt 2 - en input- og output-teknologi lavet i samarbejde mellem Intel og Apple - indgange de nye Macbooks har op til flere stykker af. Thunderbolt forbinder data, video, lyd i én indgang, og har endda 10 watt strøm at give til enhder tilsluttet, hvis de har brug for det. Det handler om at formindske mængden af stik der skal ind i din computer, og øge produktiviteten.

 

Hvor første generation Thunderbolt kunne præstere med 10 gigabyte per sekund (Gb/s), er Thunderbolt 2 nu kommet helt op på de 20 Gb/s - og det kan mærkes! Med den nye teknologi er det muligt at arbejde med 4K video (et format med fire gange højere opløsning end 1080p).

 

Selve indputtet ligner et standard Mini DisplayPort, men hvis der ved siden af det er et lille lyn så er du så heldig at have Thunderbolt - det er dog kun de nyeste generation af Macbook Pros med retina-skærm og den aller nyeste Mac Pro der har Thunderbolt 2.

 

Udover dets kraftige features gør Thunderbolt det ligeledes muligt at kæde-forbinde enheder til din computer. Tilslut for eksempel en ekstern skærm via et Thunderbolt-kabel til din Macbook, hav en ekstern harddisk sat direkte i skærmen og en tredje genstand der tilkobles harddisken. Det kræver naturligvis, at alle enhederne har to Thunderbolt-indgange, og det siger sig selv at Thunderbolt 2 klarer jobbet bedre end førstegenerations-Thunderbolt. 

 

Jeg har udstyr med Thunderbolt - fungerer det også med 2’eren?

Du kan sagtens forbinde ældre Thunderbold-enheder med det nye kabel eller enheder lavet med Thudnerbolt 2. De ældre enheder vil dog arbejde med den hastighed, 1’eren er lavet til, og ikke tage 2’erens fart til sig. Bemærk også, at hvis du kæde-forbinder forskellige generationer af Thunderbolt-enheder, så sørg for at 2. generation sidder forrest i kæden - ellers vil de løbe med 10 Gb/s som 1. generationsenhederne.

Vil du følge med i flere artikler som denne?