❄ 300 DAGES RETURRET ❄ MASSER AF GAVEMULIGHEDER ❄
300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 400 KR
50.000 DANSKERE BRUGER OS

Over 10 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT

Macbook 2011 15”/17” grafikkort fejl

Macbook 2011 15”/17” grafikkort fejl

Hvad er der galt med min MacBook Pro 15”/17”?

 

Sidder du inde med en MacBook Pro fra 2011, af størrelserne 15” eller 17”, og er der problemer med den? Så er du ikke den eneste. Det har nemlig vist sig at en stor del af de solgte MacBook Pros (i disse to dimensioner), købt i 2011 og med AMD grafikkort, oplever alvorlige problemer.

 

Problemet opstår ved grafikkrævende opgaver som computerspil, at se højkvalitetsfilm og arbejde i hårde programmer at køre som Adobe Creative Suit og Autodesk Maya; generelt ved at CPUen (computerens processor) bliver alt for varm. Dernæst begynder displayet så småt at glitche og vise streger på skærmen eller blive helt sort. Du kan løse dette midlertidigt ved at genstarte, men vil højest sandsynligt opleve dem igen, og til sidst kan det ende med enten grå eller blå dødsskærm (grey or blue screen of death: kendt betegnelse for den fejlskærm der vises). 

 

I februar 2013 begyndte problemerne at dukke frem, og det bunder højest sandsynligt i Mac’nes svage punkt for overophedning. Mac-bærbarer er, som andre bærbarer, generelt dårlige til at komme af med varmen, men lige denne serie lanceret er ekstra sårbare. Den eneste måde at løse det på er ved at få udskiftet logic boardet i din computer - dette er dog en krydret sag. Så medmindre Apple lancerer et program til udskiftning, ser det ud til at de uheldige Mac-ejere er nødt til at punge godt ud for at få det hele fikset. 

Du kan finde info om det hos Apple her

Apple blev sagsøgt for denne fejltagelse, og det bunder i Apples manglende hjælpsomhed til kunder der har været nødsaget til at betale de mange penge for at reparere deres Mac. Til sammenligning har Apple startet et program til gratis batteriudskiftning af visse iPhone 5 med defekt batteri, så det er klart folk har undret sig over manglende hjælp i denne sag også.

 

Alt i alt er der ikke nogen let løsning, hvis du er en af de uheldige. Undersøg hvad en logic board-udskiftning vil koste dig, og hold ellers øje med internettet i tilfælde af, der kommer opdateringer på emnet.

Vil du følge med i flere artikler som denne?

Bliv Mac super-bruger