❄ 300 DAGES RETURRET ❄ MASSER AF GAVEMULIGHEDER ❄
300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 400 KR
50.000 DANSKERE BRUGER OS

Over 10 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT

Se forskel på original og uoriginal oplader/kabler

Se forskel på original og uoriginal oplader/kabler

Det er svært at se forskel på original og uoriginal kabler, opladere eller adaptere, men der er et par tricks som måske kan hjælpe dig. 

Forskellen er som regel meget lille, det er mest fordi de kinesiske kopier er lavet ud fra en rigtig original udgave.

 

I denne artikel er der først nogen generelle råd også nogen helt konkrete kabler og adaptere, som er dem som bliver kopiret mest, fordi man også kan bruge disse regler til at finde andre kabler virker denne guide også til andre adaptere end dem der nævnes her.

Kinesiske kopier er lavet til at være billigere end originalerne, der er derfor brugt billigere materialer og billigere komponenter, det betyder at kinesiske kopier tit vejer noget mindre end de originale - især ladere vejer mindre end de originale. 

Det er også tit svært for kinesiske producenter at producere så nøjagtigt som Apple, jo dyre en maskine er jo mindre samlinger laver den, altså er det dyre at lave mindre samlingere og derfor ser Apples, adaptere, kabler og opladere pænere ud.

De fleste adaptere har tekst på sig, her benytter Apple en lysere tekst end de andre, igen er det billigere at skrive helt sort end det er at skrive gråt, derfor er der mange kinesiske kopier som har helt sort tekst, hvor imod Apples og andre originale producenter har deres egen farver som som regel er grå eller andet. 

Det også dyre at printe i høj kvalitet, her er de kinesiske producenter som regel meget godt med, men engang imellem kan man se forskel i kvaliteten, Apple printer som regel med digital print af 600 ppi+ eller analog print (hvor kvaliteten er perfekt da hvert enkelte pixel er så små at de er svære at skille ad). Det dyre at printe i denne kvalitet, og de fleste kan genkende dårlig kvalitet i hvert fald dårligere end 300ppi, vi har set print ned til 20ppi på produkter.  

Her efter gennemgår vi et par af favorit kopi kablerne.

Lightning kabler

iPhone Lightning kabel

Lightning kablerne dem der bliver brugt til iPhone 5, 5c, 5s, 6 og 6 plus, iPad 4,iPad air, iPad air 2, iPad mini 1,3,4. Det bliver både brugt til opladning men også video, lyd, data og meget andet. 

Lightning kablerne er meget kompliceret, det tog også de kinesiske fabrikker næsten en måned at lave en kopi af de nye kabler da de udkom, dvs det tog dem en måned på trods af alle Apples forhindringer. 

Lightning kabler kommer med 3 chips, hver af dem skal laves og disse er efterhånden af en god kvalitet, men disse er den største grund til at kablerne går i stykker, fordi de fejler dør kablet. Jeg vil ikke komme ind på hvordan man ser forskel på gode og dårlige chips.

 

Hvordan man ser forskel på et originalt og uoriginalt kabel, er meget kompliceret, da alle kablerne er hvide og har et stik i hver ende ser de alle sammen meget ens ud.

Men der er et par ting. Lightningkablet har en farve, den er hvid, mange kopier er grå eller gule. Til gengæld bliver Apples originale tit også både grå og gule da det modtager farve let, pga sin gummi overflade - dette er endnu en ting, kablet må ikke være glat, det skal have en gummi overflade som en skridepude. 

Så er der selve kablet, det må ikke holde formen når man bukker det, det betyder at det enten er lavet af jern, stål eller noget andet, hvor et lightning kabel helst skal være lavet af kobber. 

Teksten på et originalt lightning kabel skal være meget lys, og ikke tæt på sort på nogen måde.   

HDMI adaptere

HDMI adapterende er ikke særligt kompliceret, det er bare en forlænger ledning, da Mini displayporten/thunderbolt/Thunderbolt 2 stikket har indbygget passive både DVI, HDMI og VGA i sig. Adapteren kan have mange længder, farver men det er lettest at ser forskellen på om samlingerne er ordentlige. Forskellen på de originale og uoriginale er meget lille, hvis man finder en god uoriginal.

 

iPhone/iPad opladere

iPhone 5w oplader

iPhone opladeren er en af de mest kopiret Apple ting overhoved. Det er også en af dem som er lettest af kopier da det i virkeligheden bare er en 5W oplader, i en kasse. 

Der er til gengæld rigtigt meget forskel på den originale og den uoriginale, vægten er en af de store ting, Apple vejer i hvert fald 2x mere end en god uoriginal og ca. 3x mere end en dårlig uoriginal. De uoriginale føles også hule i forhold til den ægte. Det skyldes at Apples originale iPhone er over ingeniøret, den er lavet af komponenter som kan klare meget mere end de kommer til i deres livstid. De 150kr man giver for sådan en, er godt givet ud.

Her er en af de bedste steder at bruge lidt ekstra penge på tilbehør.

Vil du følge med i flere artikler som denne?

Bliv Mac super-bruger