300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Hvad Apple præsenterer den 9.9

Hvad Apple præsenterer den 9.9

Apple introducerede for 30 år siden deres første Macintosh computer, som tog verden med storm med dets imponerende grafiske interface, som vi kender det i dag, men som dengang ikke var set før.
Til selve eventet hvor Mac'en blev vist frem, fortæller Steve Jobs at han vil lade computeren tale for sig selv. Det er her første gang, at nogen hører en computer tale, og det var en gennembrydende teknologi. En teknologi som vi stadig bruger i dag til bl.a. Siri, Google Speech og mange mange andre funktioner.
Det interessante er dog, at teknologien stadigvæk har lang vej igen før den rigtig er brugbar. Man kan lige præcis forstå hvad den læser op, og den kan lige forstå hvad man prøver at sige til den.

Teknologien bag disse engines leveres ofte af Nuance Communications. Der har i år været rygter om at Samsung skulle være interesseret i at opkøbe firmaet. Dette rygte kan nemme falde i god jord hos Apple.

Eddy Cue, som arbejder hos Apple, står for iTunes, App Store samt Siri, og har arbejdet hos Apple i 25 år.

I maj udtalte han følgende:

"Later this year, we’ve got the best product pipeline that I’ve seen at Apple in my 25 years at Apple"


Så informationerne er således:
1984: Apple introducerede tale på Mac
1989: Eddy Cue kommer til Apple
2012: Eddy Cue Vice President for Siri
2014: Samsung interesseret i Nuance
2014: Apple invitation til event med headline "We wish we could say more"

Ud fra disse informationer, og udtalelser fra Eddy Cue, vil man måske kunne tænke sig frem til, at det vi kommer til at se hos Apple den 9.9 udover iPhone 6 måske er Apples eget Speech Engine, med en revolutionerende teknologi bagved, som vil gøre, at oplæsning vil lyde mere naturligt, og forståelse af hvad vi siger vil fungere i meget større grad.

Det vil sætte Apple i en bedre position på markedet, da de andre konkurrenter er halet ind på Apple siden de introducerede Siri for 4 år siden. Det vil kunne arbejde sammen med deres kommende HomeKit program, Siri, samt mulige iWatch.

Vil du følge med i flere artikler som denne?