300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Steve Jobs

Steve Jobs

En af verdens dygtigste entreprenører!


Over en million mennesker fra hele verden har delt deres minder og tanker om Steve og deres følelser i forbindelse med hans bortgang. En ting, de alle har til fælles – fra personlige venner til kolleger og ejere af Apples produkter – er, at hans passion og kreativitet har gjort dybt indtryk på dem.

Steve Jobs var manden, der med et stærkt design og tanken om at ville hjælpe folket på sigt, forvandlede it-markedet og skabte øget fleksibilitet.  På grund af hans succes er vi i dag konstant på nettet.  IPod ‘en og iPad ‘en er især en fordel for arbejdsgiverne, og Steve Jobs har også været med til at skabe det ubegrænsede arbejdsliv — på godt og ondt!

Steve Jobs blev født den 24. februar 1955 som søn af en amerikansk mor, Joanne Carole Schieble, og en syrisk far, Abdulfattah John Jandali, en statskundskabsprofessor i San Francisco, Californien.

Jobs gik på Homestead High School i Cupertino, Californien. Han blev snart efter ansat der og arbejdede med Stephen Wozniak som sommervikar.

I 1976, da Jobs var 21 grundlagde de Apple Computer i familien Jobs' garage. Deres første produkt var den personlige "computer" Apple I. I 1977 lancerede Apple efterfølgeren, Apple II, som blev en stor succes og gjorde Apple til en meget indflydelsesrig virksomhed i den hurtigt voksende computerbranche. I 1980 blev Apple børsnoteret, og Jobs blev mangemillionærer.

Apples fortsatte vækst gjorde, at firmaet havde brug for en erfaren administrerende direktør og ansatte i 1983 John Sculley, der kom fra Pepsi-Cola. Computeren Apple blev introduceret på markedet i 1983 og var meget avanceret på det tidspunkt, men også meget dyr, hvorfor den kun havde en begrænset salgssucces. I 1984 introducerede Steve Jobs, med stor entusiasme, computeren Macintosh. Det var den første computer med grafisk brugerflade, der fik kommerciel succes. I 1985 blev Steve Jobs dog uenig med John Sculley, hvilket førte til, at Steve Jobs sagde op hos Apple i maj samme år.

Steve blev gift med Laurene Powell den 18. marts 1991, som han havde tre børn sammen med. Han har også en datter fra et tidligere forhold.

Efter at have forladt Apple drog Jobs på en længere ferie i Italien, før han grundlagde computerfirmaet NeXT Computer. NeXT blev siden opkøbt af Apple i 1996, og allerede i 1997 overtog Steve Jobs igen lederrollen for Apple, efter at daværende administrerende direktør, Gil Amelio, forinden var blevet afskediget.

Den sygdomsplagede Steve Jobs forlod torsdag d. 25. aug. 2011 topposten som administrerende direktør og fortsatte som bestyrelsesformand frem til sin død d. 5. okt. 2011.

Vil du følge med i flere artikler som denne?