300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Førstehåndsindtryk: OS X Yosemite

Førstehåndsindtryk: OS X Yosemite

Apple har i dag, udgivet beta 1 af deres Public Beta af OS X 10.10 Yosemite. Den største ændring man vil møde i denne opdatering er det nye design, som er taget fra iOS 7, som har været tiltrængt.

Flat design og gennemsigtighed
Det nye design er det som mange vil kalde flat, og mange elementer er blevet gennemsigtig så man får en fornemmelse af, at der er noget bag ved. Præcis på samme måde som vi ser det i iOS når vi eksempelvis har notifikationscenter fremme.
I forbindelse med det nye design er farverne også blevet opfrisket sammen med ikonerne. Eksempelvis er batteriikonet nu ens med det vi har i iOS 7.

Nye funktioner og ændringer
Der er kommet rigtig mange funktioner, og nogen af dem er endnu ikke tilgængelige.
Dog vil jeg gerne fremhæve Spotlight som har fået en drastisk overhaling. Spotlight findes nu ikke længere oppe i højere hjørne, men kommer derimod frem midt på skærmen.

Både søgefeltet og resultaterne har fået vokseværk, så der nu er plads til både at vise resultaterne men også vise et lille preview - det er brugtbart.

Notifikationscenter er for første gang for alvor blevet brugbar. Før kunne man ikke rigtig andet end at se sine notifikationer, men i OS X Yosemite kan man nu vælge hvilke apps man vil se, hvor henne i rækken, og som noget helt nyt kan man få vejret og mulighed for at tilføje lommeregner.

Selvom designet er ændret meget, virker OS X Yosemite stadigvæk som det gode gamle OS X som vi er vant til. Det synes jeg bestemt er et plus, da jeg frygtede at det nye design ville kræve for meget tilvænning.

De nye funktioner virker naturlige at bruge, især notifikationscentret (som nok vil erstatte Dashboard helt). Vi ser frem til de næste betaer hvor vi nok kommer til at se Continuity og Handoff. Funktioner som vil binde ens Mac mere sammen med sine mobile enheder.

OS X Yosemite vil blive udgivet til alle engang i efteråret.

[gallery ids="1421,1420,1419,1418,1417,1416,1415,1414,1413,1412,1411,1410,1406,1407,1408,1409"]

Vil du følge med i flere artikler som denne?