300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

De 7 bedste iPhone Qi trådløse opladere

iPhone har fået trådløs opladning via Qi standarden. Det udtales ‘chi’ og det er super smart! Alle nyere iPhones efter iPhone 8 er kompatibel med standarden, så hvis du har en af disse, kan du uden problemer benytte nedenstående trådløse Qi opladere, det betyder også at alle andre qi opladere virker som trådløs oplader til iPhone.

Mackabler MFi lightning 1m kabler

Der er to gode grund til at vælge trådløs opladning. For det første er det super let at lægge sin iPhone på en oplader, når man kommer hjem i stedet for at sætte et stik i den. Det betyder også, at du altid ved hvor din iPhone er. Samtidig kan det også være en fordel at lægge den fra sig på opladeren, så du kan fokusere på andre vigtige ting i hjemmet i stedet for at sidde med din iPhone i hånden.

Den anden fordel er måden man oplader på. Med kabel oplader man typisk gerne iPhonens batteri helt op -  gerne over natten - så ens iPhone er fuldt opladt om morgenen. Men med trådløs opladning ændres dit opladningsmønster sig. Eksempelvis når du sidder ved din Mac og din trådløse oplader ligger ved siden af på skrivebordet. Så lægger du din iPhone på opladeren og tager den med når du rejser dig. Det bliver derfor mere sporadiske opladninger i stedet for én lang opladning. 

Personligt mener vi hos Mackabler, at der både er fordele og ulemper ved at oplade din iPhone trådløst. Du får en stor frihed ved ikke at skulle bruge et kabel når du oplader. Dog opnår du ikke samme opladningshastighed, som hvis du oplader med et kabel. Det er hverken bedre eller dårligere for batteriet. Din iPhone kan fint håndtere både det ene og det andet scenarie uden at det påvirker batteriet negativt hverken på kort eller lang sigt. 

Trådløse oplader med forskellig opladningshastighed

Qi opladere kommer i forskellige slags. Du kan købe opladere, som leverer en effekt på 5W og helt op til 15W. Det kan derfor være lidt besværligt at overskue om man vælger den rigtige Trådløse oplader til iPhone fra starten. 

Som nævnt er iPhone 8 og alle nyere modeller kompatible med trådløse Qi opladere. Vi skelner blandt de mest almindelige trådløse opladere mellem 5W og 7,5W. Det ene betegner vi som hurtig opladning og det andet som normal opladning, fordi 5W er den oplader din iPhone kommer med. trådløs oplader iPhone fås nu også med 15W opladning via MagSafe, det er dog kun iPhone 12 og efter som understøtter MagSafe trådløs opladning.

De fleste opladere der giver 10W understøtter også 7,5W til iPhones.  Derfor er 10W den foretrukne hastighed for vores Qi opladere til iPhones. De nye 15W Magsafe opladere til iPhone kalder vi får Magsafe opladere, det er nok teknisk set MagSafe 3 opladere, da der findes 2 andre af dem, og de  MagSafe stik var til Mac. På hver produkt kan du se hvilken oplader vi anbefaler du køber med, den står under køb sammen med. 

Når du investerer i en trådløs Qi oplader, skal du også være opmærksom på, at din Qi oplader skal bruge en strømforsyning. Qi opladning har en del tab, som kabler ikke har. Derfor skal en Qi oplader der giver 7,5W bruge en strømforsyning der leverer ca. 10W og en iPhone oplader der giver 5W skal bruge ca. 7,5W.

Med dyrere Qi opladere følger der en strømforsyning med. Dette er som regel ikke tilfældet med de billige. Det fremgår på vores trådløse opladere om der medfølger en strømforsyning.

Prisen på Qi opladere varierer meget. Det du betaler for er sikkerhed, brand og funktioner i nævnte rækkefølge.

Qi opladere virker som regel med covers. Alle Qi opladere er lavet til at virke inden for op til ca. 0,5cm fra din iPhone, derfor virker de til langt de fleste covers. De virker dog ikke, hvis dit cover har en magnetisk metalplade på bagsiden, da dette vil skabe forstyrrelser i opladningen. Altså hvis coveret har en Aluminium plade virker det som regel, med mindre den er tyk, hvor de fleste andre metal plader ikke virker med Qi opladning. Dog her i 2022 har alle covers firmaerne fundet løsninger så det hele virker. 
MagSafe bruger magnet til at din iPhone ligger helt perfekt, og du kan få covers med magneter i så det er lettere at ramme med en MagSafe oplader, men det behøver du som regel ikke, magneten er bare ikke så kraftig, men det hele virker stadig.

Du kan se alle vores trådløse Qi opladere til iPhone her.