300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Xiaomi Mi 360 kamera - Er den pengene værd?

Xiaomi Mi 360 graders overvågningskamera med nattesyn - Er det pengene værd?

I dag skal vi snakke om Xiaomi Mi 360 graders overvågningskamera med nattesyn.

Det her kamera er spækket med funktioner som 2-vejs kommunikation, 360 graders synsvinkel, fuld hd-billedkvalitet og stemmestyring, og er et langt mere prisvenligt alternativ til fx google nest cam - så lad os tage et kig på det, og se om Xiaomi leverer varen.

Når du åbner pakken, er det første du ser en lille hvid kasse, som indeholder strømkablet og skruer til vægmontering – her er det værd at nævne, at der altså ikke medfølger en strømadapter, men hvis du fx har en liggende fra en gammel telefon, kan den nemt bruges. Ud over strømkablet indeholder pakken faktisk kun kameraet, så det er en ret ligetil unboxing experience.

Xiaomi Mi Home setup

Setup processen er utroligt nem – så snart du sætter strøm til kameraet, går det automatisk i pairing mode. Sørg for at du har downloadet Xiaomi's app 'Xiaomi Home' først, for den skal du bruge nu – her skal du trykke på plusset oppe i højre hjørne, og finde kameraet i listen af enheder – herefter kommer der en QR kode op på din telefon, som du skal holde op til kameraet, og så er det parret, så det er altså så nemt som det kan være. Hvis du ønsker at det kameraet optager bliver lagret lokalt, kan du købe et SD-kort, som indsættes ved at pege linsen opad. Derudover kan kameraet også forbindes til en NAS-server, hvis du har sådan en derhjemme.

En ting vi lagde mærke til, er at kameraet har et utroligt godt wifi signal – da vi satte det op, var der to betonmure som er forstærket med metalplader mellem kameraet og min router, hvilket er et ret udfordrende scenarie - og det gav ingen problemer for os.

Xiaomi Mi Mijia 360 kamera billedekvalitetDa vi havde sat kameraet op, var det første vi lagde mærke til, at billedkvaliteten i dagslys var bedre end vi havde forventet – opløsning er ikke alt, og selvom kameraet optager i 1080p, betyder det ikke nødvendigvis at man kan forvente et skarpt billede – dog var vi meget tilfreds, og særligt til prisen.

Kameraet kan have lidt svært ved at håndtere lyskilder, som man kan se på min computerskærm, men vi synes at det overordnede billede er helt fint.

Så kan kameraet også dreje 360 grader og pege op og ned, så selvom man har et ret stort område der skal dækkes, er det ikke noget problem.

Kameraet drejer også ret hurtigt, så hvis man lige pludselig skal dreje det over mod den anden ende af lokalet, tager det kun et par sekunder.

Xiaomi Mi Mijia 360 kamera nattesyn

Vi var også meget imponeret over kameraets nattesyn – som du kan se her, slår det automatisk til efter et par sekunder, og giver et ret skarpt billede hvor man sagtens kan se hvad der foregår.

Som tidligere nævnt, så har det her kamera også en masse smarte features – det har bl.a. to-vejs kommunikation, så du kan snakke gennem din telefon til personer i lokalet. Det er meget smart hvis man fx vil bruge kameraet som nanny-cam, og holde øje med sine børn, eller hvis man bare gerne vil kunne råbe ad indbrudstyve indtil politiet kommer frem. Man skal dog bare være opmærksom på at lydkvaliteten ikke er helt suveræn, så det kan godt være at dem i den anden ende ikke altid kan høre dig helt klart.

Funktioner og features ved Xiaomi 360 kamera

En af mine yndlingsfeatures ved kameraet er at det har automatisk overvågning, det vil sige at kameraet selv holder udkig efter bevægelser mens du ikke er hjemme, og giver dig en notifikation på din telefon hvis det opfanger bevægelser – i min erfaring fungerede det super godt, og sørger for at der ikke er nogen der træder ind i lokalet uden du ved det. Du kan også selv justere intervallen på notifikationer fra 3-30 minutter, så du ikke bliver spammet. Du kan også indstille en masse forskellige profiler til automation, som fungerer meget som 'If This, Then That'.

360 kamera understøtter Google Home og Amazon Alexa

Kameraet har også stemmestyring, og kan kobles til både google assistant og amazon alexa. Vi bruger personligt selv google assistant, og her er det relativt begrænset hvordan du kan styre kameraet – du kan tænde og slukke for det, men ikke meget mere end det. Vi bruger selv kommandoen 'Hey Google, sluk alt' hver aften når vi går i seng, og der skal man altså også lige være opmærksom på at kameraet også bliver slukket, og ikke bliver ved med at optage.

Konklusion?

Overordnet synes vi altså at der er tale om et rigtig fint overvågningskamera fra Xiaomi – billedkvaliteten er rigtig god, både i dagslys og nattelys, og det har en masse gode features som gør at det passer godt ind i det moderne smart-home – så hvis du er på udkig efter et smart overvågningskamera som ikke ruinerer dig, er Xiaomi Mi 360 graders overvågningskamera altså et rigtig godt bud.