300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Sådan tilføjer du en enhed til din Sonoff RF Bridge

Sonoff RF Bridge

Sonoff RF Bridge er en smart lille enhed, som gør dig i stand til at kommunikere med dine Sonoff RF-enheder via eWeLink appen. Den gør det muligt at lade Sonoff RF-enheder indgå i samme økosystem som Sonoff Wi-Fi- og Zigbee enheder, og man kan dermed få det hele til at tale sammen. 

RF er ofte blevet brugt i end-to-end produkter (f.eks. en trådløs ringeklokke og en modtager til denne). Det kører på en lav frekvens (433 MHz) og har derfor en lang rækkevidde, ligesom det sjældent er udsat for interferens. Det gør RF meget driftssikkert og energieffektivt. 

Rf bruges ikke så ofte i nye Iot produkter, efterhånden som mere effektive protokoller er blevet udviklet og integreret, men det har stadigvæk en plads i mange hjem, og har du været med på Smarthome bølgen længe, har du måske allerede RF-enheder i dit setup. Sonoff har en del RF-enheder i deres portefølje, og med deres RF Bridge har man nu mulighed for at integrere dem med resten af sit setup.

Det er muligt at flashe sin RF-bridge med anden firmware som f.eks. Tasmota eller ESPHome, hvis man ønsker mere kontrol og bredere understøttelse af enheder. Denne proces er avanceret og som udgangspunkt ikke anbefalet, med mindre man ved, hvad man laver. Denne guide tager udgangspunkt i standard firmware. 

Sonoff RF Bridge forbindes til eWeLink appen på samme måde som andre Sonoff enheder:

 • Forbind bridgen til strøm.

 • Hold reset knappen inde, indtil dioden blinker kontinuerligt med 2 korte og et langt blink.

 • Åbn eWeLink appen og vælg at tilføje en ny enhed.

 • Følg instruktionerne i appen.

Sådan tilføjer du en enhed til din Sonoff RF Bridge

Når bridgen er sat op i eWeLink appen, kan man tilføje sine RF-enheder. Bridgen kan parres med op til 4 enheder. Når man tilføjer RF enheder, "lytter" bridgen efter alle signaler i nærheden. Det er derfor vigtigt, at ingen andre signaler aktiveres, mens man forsøger at tilføje (f.eks. en trådløs ringeklokke). Skulle det alligevel gå galt, kan man altid overskrive en lært kode, ved blot at gentage processen, som er beskrevet nedenfor. Når man tilføjer RF enheder, parrer man ikke med selve enheden. Man lærer blot koden, som sendes via RF. Man skal derfor ikke sætte den enhed, som man vil tilføje, i parringstilstand eller lign. Man skal bare aktivere den, så den afsender en kode.

Selve parringen foregår som følger:

 1. Åbn eWeLink appen og vælg din RF Bridge.

 2. Tryk på "Tilføj Remote". 

 3. Vælg layout på din enhed. Hvis du vil tilføje en fjernbetjening, vælger du, hvor mange knapper den har. Hvis du vil tilføje en sensor, skal du vælge "Alarm".

 4. Tilføj fjernbetjening:

  1. Når du har valgt antal knapper, er den virtuelle fjernbetjening oprettet i eWeLink, og du skal nu lære koderne fra den oprindelige fjernbetjening.

  2. Vælg den nyligt oprettede, virtuelle fjernbetjening i eWeLink appen.

  3. Vælg en knap og hold den nede indtil du hører et bip fra din RF Bridge, og den røde diode på bridgen blinker hurtigt. Din bridge er nu i "learning mode". Bridgen forbliver i learning mode i ét minut, hvorefter den vil gå tilbage til normal tilstand, hvis ikke den opfanger en RF-kode.

  4. Tryk herefter på den knap på den oprindelige fjernbetjening, som du ønsker at lære. Bridgen vil nu bippe to gange og den røde diode vil ligeledes blinke to gange. Det indikerer, at koden er lært.

  5. Gentag ovenstående for alle de knapper, du ønsker at lære. Det er også muligt at lære koder fra forskellige fjernbetjeninger til samme virtuelle fjernbetjening.

 5. Tilføj sensor:

  1. Når du har valgt "Alarm", er den virtuelle sensor oprettet i eWeLink, og du skal nu lære koden fra den fysiske sensor.

  2. Sørg for at din sensor ikke aktiveres undervejs, før du skal lære selve RF-koden. Drejer det sig om en bevægelsessensor, skal den vende væk fra eventuel bevægelse, og en dør/vinduessensor skal holdes lukket.

  3. Vælg den nyligt oprettede alarm (sensor) i eWeLink appen.

  4. Hold knappen nede indtil du hører et bip fra din RF Bridge, og den røde diode på bridgen blinker hurtigt. Din bridge er nu i "learning mode". Bridgen forbliver i learning mode i ét minut, hvorefter den vil gå tilbage til normal tilstand, hvis ikke den opfanger en RF-kode.

  5. Aktiver herefter din sensor. Er det en bevægelsessensor, skal du bevæge hånden foran den, og en dørsensor skal åbnes. Bridgen vil nu bippe to gange og den røde diode vil ligeledes blinke to gange. Det indikerer, at koden er lært.

  6. Gentag ovenstående for alle de sensorer, du ønsker at tilføje.

Du har nu tilføjet dine Sonoff RF-enheder til eWeLink og kan interagere med dem på samme måde, som du kan med andre Sonoff enheder. God fornøjelse!