300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

IHC til Sonoff konvertering

På markedet findes der ikke en direkte løsning for konvertering af IHC. Dog kan man med Sonoff erstatte de nuværende indgangs- og udgangsmoduler. Dette giver mulighed for at bevare den eksisterende svagstrømsinstallation, samtidig med at man skifter fra et datalinje-system til et WiFi-baseret Sonoff system.

1. Svagstrøm

IHC opererer med en 24V DC styrespænding (inputs). Sonoff tilbyder enheder, der kan drives med denne spænding, hvilket gør det let at genbruge IHC's strømforsyning og den eksisterende svagstrømsinstallation.


Sonoff enheder, der kan drives af 24V DC.

For at installere disse enheder i gruppetavlen vil det være nødvendigt med en DIN-skinne adapter.

 ProduktFunktionVare nummerDIN skinne
Sonoff 4CH Pro4 indgange#221-1Nej
Sonoff SV Safe Voltage1 indgang#597Nej
Sonoff SPM-4Relay4 indgange#304-1Ja
Sonoff SPM-Main-Unit1 indgang#318-AJa

2. Trådløs protokol

Alle IHC tavlekomponenter og tryk (bortset fra IHC Wireless) formidler data via en datalinje-ledning. Sonoff anvender WiFi til kommunikation mellem enhederne, og disse skal derfor enten være tilsluttet et trådløst WiFi-netværk eller en RJ45 LAN-forbindelse.

3. Programmering og automatisering

Når vi vil programmere Sonoff-enheder til at styre andre smarte enheder, skal vi oprette en programmering/automatisering. Der er tre måder, dette kan gøres på:  • Sonoff Cloud / App
    Her laves ”scenes” (automatiseringer) i Sonoffs egen app eller webinterface, som fortæller, hvornår noget skal gøre noget. Dette kræver forbindelse til internettet.


    [Hent Sonoff Smart Control her (link mangler, da jeg ikke har det direkte link til Sonoff-appen)].

  • Bruge tredjepartsplatforme
    Dette kan være platforme som Home Assistant, Homey, SmartThings mm. Sonoff-enheder er kompatible med mange tredjepartsplatforme, hvilket giver brugerne fleksibilitet i deres smart home-opsætning.

Udgangsmoduler med 24V indgange

Sonoff SPM-MAIN og SPM-4Relay er relæer med potentialfrit kontaktsæt designet til DIN-skinne montering. Sonoff SPM-MAIN har én indgang og relæ, mens SPM-4Relay har fire indgange og relæer.

Begge enheder kan forsynes med både 24V DC og 230V AC på indgangssiden. Dette muliggør styring af relæudgangen fra et eksisterende 24V svagstrømstryk. Udgang til 230V ledes gennem det potentialfrie kontaktsæt.


En af fordelene ved at have 24V svagstrømstryk monteret på indgangssiden er, at systemet vil fortsætte med at fungere, selv hvis internettet eller det lokale WiFi-netværk går ned.

Udgangsmoduler med effektmåling


Sonoff SPM-MAIN

En DIN-skinne løsning er Sonoff SPM-MAIN. Dette modul tilbyder dog ikke svagstrømsindgang, men hver udgang har effektmåling.

Sonoff SPM-MAIN fylder 66 mm i bredden, hvilket betyder at der kan sidde fire enheder på en DIN-skinne række.

Bemærk: Hvis en udgang har et forbrug højere end 5A, bør der være mindst 10 mm. luft omkring enheden.

Sonoff SPM-4Relay

En anden mulig løsning med DIN-skinne er Sonoff SPM-4Relay, som ligesom SPM-MAIN dog ikke tilbyder svagstrømsindgang, men hver udgang har effektmåling.

Eksempler på opsætninger