300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 400 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS
om os

Over 10 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT


Hurtig opladning til iPhone og iPad - skader det iPhonen?

Hurtig opladning til iPhone? Hvad er det?

Hurtig opladning til iPhone er meget enkelt. Din iPhone kommer med en lille hvid 5w oplader, der giver 5V og 1A, men det er lige meget, fordi det har alle iPhones kommet med. For et par år siden begyndte iPhone's at understøtte opladning med 2A i stedet for 1A, hvilket giver 2x mere strøm og altså opladning på 10W i stedet for 5W, så hvis du finder en USB oplader der kan give 5V ved 2A så kan din iPhone bruge det.
Det hedder altså hurtig opladning fordi det oplader din iPhone 2x hurtigere end den normale opladning.

iPhone 6, 6 plus, iPhone 6s og 6s plus samt iPhone 7 og iPhone 7 plus understøtter opladning ved 10W.

Vi har heldigvis en masse opladere som giver muligheden fx disse:


Hurtig opladning til iPad?

Ja, det findes også, det er dog kun en enkelt iPad som understøtter det, det er den helt store iPad Pro 12,9", den kommer med en iPad oplader på 12W, men den kan oplades med 20W, det betyder 67% hurtigere opladning fra en oplader der kan levere mere end de 2.4A den normale oplader kommer med.

Vi har opladere som kan klare dette, her er de:


Opladning fra din Mac ?

Hvorfor går det langsomt når man oplader fra sin Mac? Det er meget enkelt, en Mac giver kun 0,5A ved 5v (2,5W) dvs kun halvdelen af hvad en iPhone's normale oplader bruger, dette betyder at det tager dobbelt så langt tid at oplade en iPhone via sin Mac i stedet for den normale oplader, det samme gælder iPad's de får også kun 2,5W og kan derfor som regel ikke oplade imens man har skærmen tændt, eller hvis man bruger sin iPad meget, så kommer den frem med et lille logo ved batteriet hvor der står 'oplader ikke'.

Dette gælder for de fleste Pc'er, også Mac's, men også eksterne skærme osv med USB stik, dog er der efterhånden mange Windows PC'er som kommer med 'quick charge USB porte', så man kan oplade sine enheder med normal eller endda hurtigere hastighed.

 

Hvordan sikre man den hurtigste opladning?

Hvordan gør man opladningen hurtigst? Brug den bedste oplader du kan finde, gerne den som kan give mest strøm, en oplader der kan give 12W oplader også en iPhone/iPad hurtigere, selvom iPhone'en kun bruger 10W, da opladeren simpelthen levere mere stabil strøm og bliver mindre varm fordi den er lavet til at levere mere strøm.

Det er også vigtigt at din iPhone/iPad ikke laver noget, man kan bare slukke den også sætte opladningen i gang, så er opladningen aller hurtigst, men det er ikke særligt brugbart fordi iPhone's og iPad's tager så langt tid om at starte op, i stedet kan du slukke for skærmen og sørge for at din iPhone/iPad ikke laver noget, dette kan fx gøres ved at sætte iPhonen/iPad'en på 'fly tilstand', så bruger den ikke internettet til alt muligt i baggrunden, det skal lige nævnes at fly tilstand nok kun giver ca. 1% hurtigere opladning, så det kan næppe betale sig. Det der kan bruge mest strøm på din iPhone/iPad er processoren og grafikkortet, så des mindre dette bliver brugt des hurtigere er opladningen, skærmen bruger også meget strøm, og som regel mere end processoren og grafikkortet, men hvis du spiller på din iPhone/iPad er det helt sikkert processoren og grafikkortet som trækker det meste strøm. Så hvis du slukker for din skærm, sættes alle spil/Apps på pause, så de ikke bruger noget strøm, samtidig med at din skærm ikke bruger strøm.

 

  1. Find den bedste oplader
  2. Sluk for skærm, Apps pauses, og måske sæt på fly tilstand
  3. Vent

Kan det skade din iPhone/iPad at bruge hurtig opladning?

Det korte svar er, nej. Men det lange svar er ja.

Din iPhone/iPad er lavet til at modtage den strøm som den kan modtage, alle enheder i iPhonen/iPaden er altså lavet til det så der er ikke chance for overophedning, skader på batteriet eller kortslutning når du bruger hurtig opladning, men - Hvis du oplader din iPhone/iPad op med mere strøm, så bliver den varmere og det slider på batteriet, det gør en normal opladning også, men en kvik opladning gør det mere, det betyder at dit batteri nok holder dårligere end hvis du ikke havde gjort det - Apple lover 1000 cyklusser på alle deres iPhone/iPad batterier, også selvom du oplader den med 2x hastighed, så uanset hvad kan du oplade din iPad/iPhone 0%-100% hver dag i næsten 3 år, og eftersom de fleste af os ikke bruger vores smartphones i mere end 2 år er det ikke et problem. Efter de 1000 cyklusser er dit iPhone/iPad batteri heller ikke dødt, det har bare kun 80% tilbage af den strøm det havde til at starte med, så uheldet er ikke så slemt. Derfor synes vi fint du kan bruge hurtig opladning på dine Apple iPhones og iPads.


Bliv Mac super-bruger