300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Få mere batteritid på din Mac

Når man skal have så meget som muligt ud af batteriet på sin Mac, handler det om at bruge det så lidt som muligt. Der er to dele ved dette; den første er, hvordan man vedligeholder sit batteri og den anden er, hvordan man får sit batteri til at holde så længe som muligt.
Din Mac er i dag så intelligent bygget, så når batteriet er på 100 %, vil det ikke længere lade op, men i stedet bruge strømmen fra kablet.

Første del: Vedligeholdelse af batteriet 

Lithium-ion batterier er meget enkle, jo mere du bruger dem, jo dårligere bliver batteriet. Et lithium-ion batteri skal heller ikke lades helt op, eller aflades helt og så lades helt op igen, som nogle foreslår, at man gør en gang imellem.

Et batteri i en Mac har ca. 1000 cyklusser, en enkelt cyklus går fra 0-100 % strøm. Når batteriet er 1000 cyklusser gammelt skal det stadig have 80 % strøm-kapacitet tilbage sammenlignet med, hvad den kom med fra start. Ofte holder det ikke, men det er et meget højt mål som Apple har sat for deres Macbook’s.

En god måde at vedligeholde batteriet på er ved aldrig at bruge det, dvs. at have batteriet på 100 % hele tiden, og altid have sin Mac computer tilsluttet en oplader. Så hvis man sidder i sofaen eller opholder sig i skolen, så tilslut den altid en oplader - det hjælper alt sammen. 

Anden del: Få batteriet til at holde længere

Det andet er meget enkelt, jo mindre du bruger din Mac, jo mindre strøm bruger den, men det er ofte svært at finde ud af, hvordan man får sin Mac til at bruge så lidt strøm som muligt.  

Lyset i tastaturet og baggrundslyset i skærmen bruger rigtigt meget strøm, hvis du slukker eller skruer ned for det, får du meget mere batteri levetid.

Få mere batteritid på din Mac

Bluetooth og Wi-Fi er også med til at bruge en masse strøm, slå det fra, hvis du ikke bruger det. Når man er uden strømstik, er man også engang imellem uden Wi-Fi internet, så er det ens iPhone, som leverer forbindelsen. En iPhone kan gøre dette via Bluetooth, Wi-Fi og kabel. 


Wi-Fi bruger mest strøm, hvorimod Bluetooth bruger lidt mindre, men et USB kabel bruger klart mindst strøm. Ikke kun fordi forbindelsen er fast, men også fordi internettet er hurtigere, så din Mac kan klare opgaverne hurtigere.

En anden mulighed er at bruge Safari, i stedet for Chrome, selv om du måske godt kan lide at bruge den anden browser, så er Safari optimeret til at være mest effektiv, hvilket gør den rigtig god til at spare på strømmen.

Luk alle passive programmer i baggrunden; Dropbox? Creative cloud? eller hvad end du ellers  har kørende i baggrunden. 

Apple har også et super fedt software til det her, programmet “” har en fane som hedder “Energi”, hvor du kan se, hvor meget strøm enkelte programmer bruger.
Få mere batteritid på din Mac

Gider man ikke hele tiden kigge i Aktivitets-overvågning, så kan man blot klikke på batteri-ikonet og her vil der stå, hvilke programmer, som har et højt strømforbrug. Funktionen findes kun i OS X Yosemite eller nyere.

Få mere batteritid på din Mac