300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

De 25 bedste Apps til Mac's

Her er en masse gode software(apps) til din Mac, som du måske allerede har, men der er helt sikkert også noget du ikke har i forvejen.

Når du åbner din Mac virker den som den skal. Dvs. den mangler stadig lidt, fordi din Mac kan ikke afspille alle videoer ud af boksen.
Støder du "tilfældigvis" på en MKV film, eller en AVI eller WMV film - så kan din Mac have mange problemer med at afspille den.

De 25 bedste Apps til Mac's


QLVideo er en lille samling af plugins til Apple Quick look funktion, så den kan afspille flere filer, den kan dog ikke afspille MKV eller AVI filer, men den kan vise nogen screenshots i stedet for. Der er ingen mulighed for at afspille disse videoer i øjeblikket med Quick look.

Flip4mac er et codex som får WMV filer til at virke.

Video afspiller er den lettere løsning, Appen VLC eller Mplayerx kan klare næsten alt, disse er videoafspillere med codex indbygget, så du ikke behøver installere det selv.

Hvis du har prøvet en Windows 7 eller 8 PC for nyligt har du sikkert set de nye funktioner vinduer har fået, hvor man kan trække dem til en side af skærmen, bliver vinduet automatisk halv skærm størrelse. 

Disse funktioner virker også med Mac, men man skal desværre betale for at få dem. 

2 stykker software som kan klare opgaven er Bettersnap tool(16kr), Sizeup(86kr) eller spectacle(gratis).

Her på kontoret foretrækker Anders Bettersnap tool, da det har lettere indstillingsmuligheder og kommer som standard med Win-7 snap funktionerne. I begge apps kan du indstille genvejstaster til det hele. Jonathan foretrækker BetterTouchTool, da det er gratis.

De 25 bedste Apps til Mac's

Tager du noter på din Mac? Så er Mac's  indbyggede note program rigtigt godt.

Hvis du gerne vil have en kopi online så er Evernote rigtigt godt. Det har en masse ekstra funktioner og så gemmer den det hele online. Gratis versionen er rigeligt til langt de fleste.

Microsoft har også udgivet deres meget gode note program Microsoft Onenote til Mac. Det er helt gratis og giver en masse fede funktioner, fx. at man kan tegne med musen, få tekst digitaliseret ud fra et billede og sætte noter på billeder osv. 

Tekst dokumenter er stadig vigtige - og der er nogle muligheder, hvis du vil holde dig væk fra det indlysende fra Microsoft.

Openoffice er det ældste Opensource skriveprogram, de har både en app til tekst dokumenter, regning, regneark, databaser, præsentationer og formler. Openoffice er ikke særligt pænt men det har nogen rigtig gode funktioner, fx stavekontrollen, og det kan åbne  praktisktalt alt, også er det helt gratis. 

Apple har også gjort deres Pages, Numbers og Keynote gratis hvis du har en ny Mac. De er også værd at overveje.

De 25 bedste Apps til Mac's

AppCleaner til at slette indstillinger for en App. fx hvis en app er gået i stykker eller du ikke kan huske hvad du lavede galt. Ellers bare for at slette alt det der ligger tilbage efter du har slettet en app normalt. 

Et par andre stykker software som er værd at overveje er:

BetterZip, som er et software til at udpakke andet end Zip filer, hvis du har med dem at gøre. 

NTFS-3g er et program som gør det muligt at skrive til Windows formateret harddiske på din Mac. Normalt på Mac kan man kun læse fra Windows formateret diske, i stedet for både at skrive og læse.

Engang imellem har du brug for mere plads på din Mac.

Der er meget plads at hente i at slette unødige sprogfiler!

Med programmet Monolingual kan du slette alle de sprog du ikke bruger i alle de programmer du har på din mac.

Apple har også en række apps som følger med din Mac computer. 

Photo er Apples nye iPhoto. Photo har en masse funktioner som gør det brugbart for alle med billeder, hvad end de er raw, eller bare fra din iPhone. Du får en masse high-end funktioner, men der er stadig simple filtre, som gør det let at redigere mange billeder samtidig.

 

De 25 bedste Apps til Mac'siMovie er nok markedets bedste software til at redigere film. Det er nemt at gå til, om du har prøvet video redigering før eller ej.

Og så følger iMovie med til din Mac. Det mangler en masse funktioner som storebroren Final Cut Pro X har, men for 99% af Mac brugerne er det ikke de 2000 kr. værd at opgradere. Hvis du mangler plads på din Mac, eller den bare er langsom, så er der en masse software som kan hjælpe dig med at komme af med alt rodet.

CCleaner er et software program, som er gratis, CC henviser til Windows' registreringsdatabase, som windows software rydder op i. Mac har ikke denne, men de har beholdt navnet.
CCleaner sletter alle midlertidige filer, og blandt andet alt cache og cookies i alle dine browsere.

Clean my mac er et andet software, som kan ca. det samme. Denne er dog ofte lidt mere effektiv, til gengæld koster det 300 kr. Softwaren går alle midlertidige filer igennem, alle cache filer og andre steder, hvor programmer oplagrer filer uden at slette dem igen. Dette betyder ofte, at man kan få mere plads og  flere GB til rådighed på sin Mac computer.

De 25 bedste Apps til Mac'sBeamer er et software du har på din Mac, som samarbejder med en Google Chromecast eller et Apple TV. Med Beamer kan du bare trækker en hvilken  som helst video ind i programmet og så sende den direkte til dit TV. Du slipper for at bruge iTunes, Chrome eller at  dublere skærmen. Det er hurtigere, bruger mindre af din computer og du kan bruge din Mac som normalt samtidigt med, at du streamer til TV'et.

Den spiller hvad som helst, også pirat MKV'er :) 

Air Display 3 og Duet Display er 2 apps til iPad som kan stort set det samme.

Begge Apps kan gøre din iPad til en ekstern skærm for din Mac, det lyder fedt ikke? Det er  det også, med begge apps kan du sætte din iPad til din Mac med USB kablet også få en ekstra skærm på din Mac, du kan selv vælge om du vil bruge retina opløsningen eller en mindre opløsning og Air Display 3 understøtter endda forbindelse over Wifi, som dog lagger meget. Duet Display er mere stabil understøtter 60fps men koster også mere. 

Duet Display koster 149kr og Air Display 3 119kr, det lyder af meget, men funktionen gør din transportable Macbook endnu mere lækker på ferien.

De 25 bedste Apps til Mac's