300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 400 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS
om os

Over 10 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT


Mac/iPhone/iPad batterier bliver dårligere over tid?

I alle mac computere og iOS iPads og iPhone er batterierne såkaldte lithium batterier, det er hvad stort set alle PC og mobiler bruger i verden, da de er gode til genopladning og ikke hverken fylder eller vejer meget.

Mac/iPhone/iPad batterier bliver dårligere over tid?

Det er meget velkendt at batterier bliver dårligere over tid, og særligt dem i bærbare enheder, så som iPhone og Macbook's som både bliver ladt op og ned gang på gang men også skal virke i både kulde, varme og med høj luftfugtighed og lav luftfugtighed dertil kommer at batteriet ikke bliver brugt lige meget altid, en Macbook pro kan bruge op til 85W og ned til omkring 10W, alt efter hvad Mac'en laver, hvor lys og lydstyrken er på osv. 

Det er meget krævende for et batteri at skulle bruges i så mange forskellige situationer, og der er i virkeligheden ikke rigtigt sket noget med batterier siden moderne lithium batterierne blev brugt kommercielt for første gang 24 år siden. 

Lithium batterier bliver ikke dårligere hvis du ikke lader dem fuldt op første gang du bruger dem, de bliver hellere ikke dårligeref at kun at blive ladt halvt op eller at blive ladt helt igennem hver gange. Man måler på hvor slidt et lithium batteri er på hvor mange cykluser det har været igennem, altså hvor mange gange batteriet er ladt op fra 0 til 100%, så en halv opladning gælder kun for en halv cyklus. 

Apple lover at deres batterier har over 1000 cykluser før de har mistet 20% af deres oplader evne, det er blandt det højeste for nogen PC'er, tablets eller smartphones. Men der er stadig rigtigt mange Mac's, iPhone's og iPad's som ikke kommer tæt på de 1000 opladninger før de har mistet væsentligt mere af deres samlede strøm end 20%. 

Du kan se hvor mange cykluser din mac har været igennem ved at går ind i menuen: "om denne mac" i menuen øverst til venstre på skærmen. Så "systemrapport" også derefter fanen "strøm". Her kan du se alle detaljerne for dit batteri under "Batterioplysninger".

Batterioplysninger i mac systemraport

Hvordan påvirker kulde et batteri ? 

Kulde påvirker et batterier rigtigt meget. Et koldt batteri bliver afladt(brugt) meget hurtigere end et batteri ved normal temperatur - det frarådes at brug et koldt batteri, kolde batterier kan også have svært ved at levere nok strøm, hvilket får enheden til at lukke ned da der ikke er nok strøm til at holde enheden kørende. sidst nævnte er udbredt på iPhones mens Macbook's som regel hacker eller fryser hvis batteriet er for koldt.

Men der skulle ikke være nogen langsigtede problemer ved at ens batteri er koldt.

Hvad gør man ved et dårligt batteri ? 

Man skifter det, man kan ikke reparere et batteri, Apple hjælper nogen gange med dårlige batterier, men det er kun hvis iPhone/iPad/Mac'en er ny - ellers kan man forholdsvis billigt købe et nyt batteri - det er lidt dyrere fra en autoriseret forhandler, og dette anbefales, da der er rigtigt meget forskel i kvaliteten på billige og dyrere batterier. 

Tjek dit batteri på din iPhone

I indstillinger, batteri, Batteritilstand (beta) kan du se hvordan det stå til med dit batteri, er den helt ny ser den sådan ud: 

Mac/iPhone/iPad batterier bliver dårligere over tid?

Men der kan stå meget, jo ældre dit batteri er, jo dårligere bliver det, appen skriver hvis de mener du skal skifte det, så hvis der ikke står det, så lad endelig vær med at skifte noget, en iPhone på 1-3 år har ca. 80% - 95% kapacitet tilbage, afhængig af hvor meget du oplader din iPhone - så du ved hvad der er normalt.


Bliv Mac super-bruger