300 dages returret
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRI FRAGT FRA 500 KR
100.000 DANSKERE BRUGER OS

Fast charging på iPhone 6 og 6s?

Fast charging på iPhone 6 og 6s?

Fast charging er der rigtigt mange telefoner som har i dag.

Det fungere meget enkelt, du kan oplade din telefon hurtigere med en bestemt lader og derfor være hurtigere ude af døren. 

iPhone kommer med en 5W oplader, det betyder den giver 5V og 1A strøm, men iPhone 6, 6 plus, 6s og 6s plus kan faktisk klare op til 2.1A ved 5V altså 10,5W, dvs hvis du bruger en 12W oplader fx kan du oplade din iPhone dobbelt så hurtigt.

Android telefoner har også Fast charging, men her er det noget mere ekstremt, den nye Samsung Galaxy S6 oplader fx ved 34W når den bruger Fast charging, Android telefoner har som regel også noget større batterier, og noget dårligere batteritid end iPhones, galaxy S6 er ikke nogen undtagelse. 

Men du skal bruge et kabel som kan klare Fast charging også skal du bruge en oplader, din iPad oplader er fin til Fast charging, den oplader nemlig med 10W (iPad 2-3) eller 12W (iPad 4 - pro) også skal du bruge et kabel som kan klare det.

Vores MFi kabler klare fint Fast charging og det gør vores Sandberg 12W oplader også.

En iPhone 6 Plus har et 2915mAh batteri, det betyder at den oplades på 2,9 timer med en normal 5W iPhone oplader eller ca. 1,5 timer på en 2A oplader. Men i praktisk er det lidt mere komplekst - de sidste 10% af en opladning tager længere tid, for at holde bedre på batteriet også er der det med 100%, det er heller ikke altid 100%, telefonen viser 100% men det kan let være 98 eller 99%.
Det samme gælder i den anden ende, din iPhone's batteri må ikke komme ned på 0% strøm, så bliver batteriet ødelagt, derfor skriver din iPhone 0% strøm tilbage når den har omkring 20% tilbage, hvis du ikke skal bruge din iPhone i længere tid er det vigtigt at den får lidt strøm at ligge med, så den ikke kommer for langt ned.

Også er der det at en iPhone bruger strøm samtidig med at den bliver opladt, jo mere den bliver brugt jo længere tid tager opladningen. Det er processoren og skærmen som bruger klart mest strøm, i fly tilstand med slukket skærm bruger telefonen mindre strøm da apps ikke går på nettet og bruger processor kraft. Ellers kan du bare slukke din iPhone.

Det stresser altid batteriet mere at blive opladt hurtigere, sådan er det bare, men moderne batterier er lavet til at klare det, omkring 1000 gange, så der er ikke noget i vejen for at oplade din iPhone med Fast charging, hvis du vil spare din iPhone skal du oplade den med en Mac (ikke macbook pro eller Mac pro) da de kun giver 0,5A i stedet for 1A eller 2A, det er mindre stressende for batteriet og gør at det holder længere, selv om det er meget lille forskel det gør. En Macbook pro kan give op til 1,8A, hvis den sidder i en stik kontakt.

Vil du følge med i flere artikler som denne?